damcoLogistiek dienstverlener Damco heeft zijn nagelnieuwe magazijn van 15.500 m² in Willebroek officieel geopend. Dat gebeurde in aanwezigheid van Hanne B. Sørensen, CEO van Damco. Meteen werd aangekondigd dat nog eens 15.000 m² wordt bijgebouwd op dezelfde locatie. Dat magazijn zou klaar moeten zijn tegen mei volgend jaar.

De locatie van het nieuwe Damco-magazijn is strategisch gelegen: tussen Antwerpen en Brussel en bereikbaar per boot, vlakbij de TCT-terminal aan het zeekanaal Brussel-Schelde. Het ligt ook in de buurt van een reeds bestaand magazijn van Damco van 16.000 m². Met de opening van het nieuwe gebouw verdubbelt Damco bijna zijn opslagcapaciteit. Het nieuwe magazijn zal voornamelijk worden gebruikt door lifestyle- en retailmerken die goederen importeren in de EMEA-regio.

“De reden dat we meer opslagcapaciteit nodig hebben, is dat onze klanten steeds uitbreiden”, zegt Jean-Baptiste Elslander, CCO Damco Benelux. “Maar het nieuwe magazijn geeft ons ook meer ruimte voor ons DC Bypass product. Dat is een vergevorde vorm van transportketen-optimalisatie waarmee onze klanten hun distributiecentrum kunnen elimineren uit de transportketen. De meerderheid van de goederen die hier zullen worden behandeld, worden geïmporteerd in de regio, maar een aanzienlijk volume werd ook geproduceerd in de EMEA-regio en daarvoor levert Damco extra diensten. Ons bedrijf bereidt de goederen voor op transport naar o.a. Afrika en de Amerika’s.