Daedalus Events brengt BRAS terug naar Nekkerhal

???????????????????????????????Beurs- en eventorganisator Daedalus Events NV is er in geslaagd de BRAS-rommelmarkten terug naar de Nekkerhal te halen.

“De BRAS-rommelmarkt is het op één na oudste evenement in de Mechelse Nekkerhal, maar het moest in 2014 wijken voor de musical 14-18 van Studio 100”, zegt Carl J. Vanderyken van Daedalus Events. “Daedalus Events, dat al méér dan 25 jaar de BRAS-rommelmarkt organiseert, heeft dan met eigen fondsen en op eigen risico de Gouden Carolus Hal gebouwd, een semi-permanente aluminium constructie op de verhoogde parking binnen het domein van de Nekkerhal. Van februari tot juni en van september tot december had daar vorig jaar een beperkte versie plaats van de BRAS-rommelmarkt. Het was een dure maar leerrijke ervaring.”

Vanaf januari van dit jaar wordt de BRAS-rommelmarkt opnieuw georganiseerd in de Nekkerhal zelf. “De eerste editie was alvast een succes. Standhouders die een jaar lang de BRAS geboudeerd hadden, kwamen terug en reserveerden meteen een standplaats in de eerste drie edities van het voorjaar. Het aantal bezoekers werd zowat verdubbeld, en ook de vrijdagklanten vonden opnieuw de weg naar de Nekkerhal. Gezien het – al bij al niet zo evident – succes, werd besloten een vierde BRAS te organiseren in april.”

De BRAS neemt een bijzondere plaats in op het gebied van de tweedehandsmarkten. Je vindt er een heel breed aanbod, van pure rommel voor een paar centen tot bijna-antiek voor heel wat meer geld. “Het zit tussen de straat-rommelmarkt en de antiekmarkt in. Volgens recente peilingen komt één op de twee bezoekers met een welbepaald doel naar de BRAS: ze zijn op zoek naar dat éne voorwerp dat nog ontbreekt in hun collectie, of zetten een eerste stap in de opbouw van een nieuwe verzameling.”

De eerstvolgende BRAS heeft plaats van vrijdag 20 februari (opbouw) tot zondag 22 februari om 17 uur.