DachserWillebroekInternationaal logistiek dienstverlener Dachser versterkt zijn positie in Azië door zijn belang in partner AFL Pvt. Ltd. uit te bouwen. AFL is één van de meest toonaangevende logistieke bedrijven in India. Dachser ging in 1996 met dit bedrijf een strategische samenwerking aan. Vanaf 2007 betraden de twee familiebedrijven samen de lokale markten van India. De joint-venture zette tevens vestigingen op in Bangladesh en Thailand. In 2011 werd de joint-venture omgedoopt tot Dachser India.

Dachser nam onlangs alle aandelen in India en Thailand over van Indglobal, één van de portefeuillebedrijven van AFL, en bouwde een meerderheidsbelang op in de vestiging in Bangladesh. Dachser is in India, met hoofdkantoor in Mumbai, actief met 500 medewerkers verspreid over 27 vestigingen. Core business in India, Thailand en Bangladesh zijn lucht- en zeevrachtservices en contractlogistiek. Dachser investeerde de voorbije jaren fors in de regio Azië-Pacific, met onder andere de oprichting van dochterondernemingen in Indonesië, Singapore, Thailand, Vietnam en Maleisië en de uitbreiding van zijn activiteiten in Groot-China en Korea.

Ook in België doet Dachser het goed. Dachser Belgium betrok zopas een nieuw pand aan de Schoondonkweg in Willebroek. De gloednieuwe vestiging bevindt zich op De Hulst. Dachser verhuist alle activiteiten van de oude Willebroekse vestiging aan de Victor Dumonlaan naar de nieuwe locatie. Daar werd een gebouw neergezet van 9.100 m². 7.000 m² wordt ingenomen door een crossdockloods met 68 docks en er is ook 2.300 m² kantoorruimte. In een tweede fase wordt de crossdockloods nog uitgebreid met 2.000 m² en 20 docks.  “De bouw van de nieuwe logistieke vestiging in Willebroek is een mooie ontwikkeling voor Dachser. Het zal onze aanwezigheid in België en de Benelux verder versterken,” zei managing director Aat van der Meer, bij de eerstesteenlegging in april. “Met deze nieuwbouw in Willebroek wordt de geplande expansie in België ingezet. Ook de vestiging in Moeskroen wordt uitgebreid.”