Dachser wordt Europese vennootschap

Image Trailer 2007Dachser, één van de toonaangevende logistieke dienstverleners in Europa, met ook vestigingen in Willebroek en Mechelen, heeft zijn rechtsvorm omgezet naar een Societas Europaea (SE) en is zo helemaal klaar voor de toekomst. Het familiebedrijf zal als Europese vennootschap niet naar de beurs gaan.

Dachser GmbH & Co KG heeft de bedrijfsdivisies Road Logistics (waaronder European Logistics en Food Logistics) en Air & Sea Logistics overgedragen aan de 100 % dochteronderneming Dachser SE en gaat verder als de holding Dachser Group SE & Co. KG.

De moderne holdingstructuur van de SE-rechtsvorm biedt het familiebedrijf een ideale basis voor een uniforme holdingvennootschap, resulterend in efficiëntere structuren over het hele concern. In Duitsland treedt Dachser op als Dachser SE. De rechtsvorm van de Dachser ondernemingen buiten Duitsland blijft onveranderd.

De omzetting van de rechtsvorm houdt niet in dat de aandeelhoudersstructuur verandert. Er vindt geen beursgang plaats en ook geen deelname door externe investeerders. Dachser CEO Bernhard Simon: “Wij hebben de rechtsvorm aangepast vanwege onze wereldwijde groei en zijn zo helemaal gereed voor de toekomst. Dachser is een succesvol familiebedrijf en zal dit in de toekomst ook zeker blijven.”
De bestaande controlecommissie van de Raad van Bestuur blijft in de nieuwe rechtsvorm SE als supervisor fungeren.

Onder de concernleiding werken binnen Dachser SE acht operationele divisies, geleid door Managing Directors. “Met deze acht operationele divisies versterken we ons decentrale ondernemerschap en zijn zo nog flexibeler en sneller in onze beslissingen. Op deze manier komen we weer een stuk dichter bij de klant”, aldus Simon.

Dachser Belgium SA/NV is een onderdeel van het in 1930 opgerichte familiebedrijf Dachser Group SE & Co. KG. Dachser biedt een breed pakket aan diensten op het gebied van transport, warehousing en klantspecifieke services voor zowel wegtransport als lucht- en zeevracht. Het wereldwijde Dachser-netwerk omvat 471 vestigingen in 42 landen. In totaal zijn er 25.000 mensen werkzaam. Zij behandelden in 2013 69,6 miljoen zendingen, goed voor een totaal gewicht van 32,9 miljoen ton. In 2013 werd een bruto-omzet gerealiseerd van 4,99 miljard euro. In België heeft Dachser vier eigen vestigingen (Moeskroen, Willebroek, Mechelen, Manage) en telt het ongeveer 270 medewerkers.