WILLEBROEK – Logistiek dienstverlener Dachser, die in België onder meer in Willebroek een vestiging heeft, is in Duitsland onderscheiden met de Special Award for Corporate Social Responsability.

Dachser ontving de award voor duurzaam beleid tijdens de uitreiking van The European Transport Award for Sustainability’ (ETPN). De logistiek dienstverlener werd eerste in de categorie Transportation and Forwarding Companies.

De Special Award die aan Dachser werd toegekend door de Duitse logistieke uitgeverij Huss-Verlag, erkent de inzet van een organisatie voor duurzaamheid. Er wordt rekening gehouden met milieubescherming, maatschappelijk verantwoord ondernemen, de bedrijfscultuur en de verbintenis van het bedrijf met de wetenschap  en het veiligstellen van de toekomst. Een belangrijke overweging is dat deze verbintenis in overeenstemming is met bedrijfsdoelstellingen. “We waren zeer onder de indruk van Dachsers totale concept als duurzaam familiebedrijf”, zei de jury.

Extra motivatie

“We zetten ons al jarenlang in voor sociale, ecologische en economische duurzaamheid. Deze prijs is zowel een erkenning van onze inspanningen als een extra motivatie om door te gaan”, zegt Bernhard Simon, CEO van Dachser. Dr. Andreas Froschmayer, Corporate Director Corporate Development, Strategy & PR bij Dachser, heeft de prijs in naam van het bedrijf in ontvangst genomen.

De jury bestond uit zes redacteuren van vaktijdschriften uit de Huss-Verlag uitgeverij in München.