Dachser verhuist

DachserDachser brengt zijn Air & Sea divisie in België onder op twee nieuwe locaties in Willebroek en Zaventem/Brussel. De verhuizing draagt bij aan de verdere ontwikkeling van het bedrijf dat de laatste jaren een sterke groei doormaakte.

Vanaf 2006 is Dachser in België actief op het gebied van lucht- en zeevrachtexpeditie. Begin 2012 werden de activiteiten gecentraliseerd in een nieuwe vestiging in Mechelen waar een sterke groei werd gerealiseerd. Om verder te groeien en de hoge kwaliteit te blijven waarborgen, zijn de lucht- en zeevrachtactiviteiten nu ondergebracht op twee nieuwe locaties.

Op maandag 16 februari verhuisden de medewerkers van de luchtvrachtafdeling naar Bedrijvenzone Machelen Cargo 740. In het vrachtgebied van Brussels Airport zijn de voorwaarden geschapen voor een verdere gezonde groei in het centrum van de internationale luchtvaartactiviteiten in België. De aanwezigheid op BruCargo betekent dat Dachser dichter bij de afhandeling en vracht zit. Een week vroeger gingen de verhuisdozen van de werknemers van de zeevrachtafdeling naar het gloednieuwe pand van Dachser op bedrijventerrein De Hulst in Willebroek. Deze locatie werd in oktober reeds betrokken door de landtransportdivisie en is strategisch gunstig gelegen op het knooppunt van de as Antwerpen-Brussel en nabij de haven van Antwerpen.

Volgens Wilco Versteegh, Managing Director voor Air & Sea Logistics in België, is de verhuizing goed verlopen. Tegelijkertijd werd ook het nieuwe IT-systeem voor lucht- en zeevracht Othello ingevoerd voor de zeevracht. De luchtvrachtafdeling werkte al enkele maanden met dit geavanceerde systeem. “Soms was het vliegen, alle zeilen moesten worden bijgezet, maar met een enthousiaste groep medewerkers zijn we nu helemaal gereed voor de toekomst”, aldus Versteegh.

Het wegtransport wordt in België georganiseerd vanuit Moeskroen en Willebroek. De nabijheid van de wegtransportdivisie bij de lucht- en zeevrachtdivisie geeft ruimte tot verdere optimalisering van de reeds bestaande intensieve samenwerking tussen baantransport en de overige activiteiten. Dit alles gebeurt onder de verantwoordelijkheid van Aat van der Meer, Managing Director Dachser Benelux.

“De vraag naar distributie van internationaal inkomende goederen vanuit bijvoorbeeld Rotterdam of Antwerpen neemt de laatste jaren sterk toe. Wij bieden nu een totaaloplossing: van lucht-, zee- en landtransport tot warehousing. Daarbij kan de klant voor al zijn wensen terecht bij één aanspreekpunt binnen Dachser. Dat werkt snel en houdt de communicatie kort en overzichtelijk”, aldus van der Meer.