DachserLufthansa Cargo heeft Dachser Air & Sea Logistics in Europa en Afrika de 2014 Lufthansa Cargo Quality Award Europe & Africa toegekend. De award erkent de uitmuntende input kwaliteit van de logistieke dienstenverlener. Zo behaalde Dachser het hoogste niveau van betrouwbaarheid voor boekingen van alle deelnemende transport- en logistiekbedrijven.

Een cruciaal element voor de toekenning van de award is voor Lufthansa Cargo de flown as planned-performance. Dit omvat in het bijzonder de boekingskwaliteit, minimale no-show rates en het voldoen aan de Cargo 2000 RCS-indicator (ready for carriage-zendingen ontvangen van Dachser). Lufthansa Cargo mat maandelijks deze criteria en onderscheidt nu de drie partners met de beste performance cijfers. In de categorie van de expediteurs en logistiek dienstverleners – voor wie minstens 200 luchtvrachtbrieven door Lufthansa Cargo in de Europa/Afrika sector werden gevlogen – bereikte Dachser Air & Sea Logistics de toppositie.

“Bij Dachser heeft kwaliteit de hoogste prioriteit”, zegt Thomas Krüger, Regional Manager North Central Europe bij Dachser Air & Sea Logistics. “Deze award bewijst dat we ons huiswerk gemaakt hebben.” Krüger nam de award namens alle medewerkers in ontvangst tijdens de ceremonie die deel uitmaakte van het Lufthansa Cargo Forum voor Europa en Afrika 2014.

Ook Aat van der Meer, Managing Director van Dachser Benelux, is trots op de toekenning van de award. “Een mooie erkenning van onze luchtvrachtdivisie”, zegt hij. “Ook in de Benelux worden de luchtvrachtactiviteiten steeds belangrijker. Onder andere om die reden hebben we vorig jaar besloten al onze activiteiten, wegtransport en lucht- en zeevracht, in deze regio krachtiger te bundelen. Dit biedt vele voordelen voor onze klanten, die hun vragen nu bij één contactpersoon kunnen neerleggen. Dat houdt de lijnen kort en werkt bovendien een stuk efficiënter.” In de Benelux zijn drie luchtvrachtkantoren gevestigd: in Brussel, Maastricht en op Schiphol.

Met 25.000 medewerkers en 437 locaties wereldwijd behoort Dachser SE tot de leidende logistiek dienstverleners in Europa. Het bedrijf is in 1930 opgericht in het Zuid-Duitse Kempten en is anno 2015 nog altijd een familiebedrijf. Dachser is actief in wegtransport en lucht- en zeevracht en biedt daarbinnen een breed pakket van diensten: van transport en warehousing tot klantspecifieke services. In 2014 genereerde het bedrijf met 74 miljoen zendingen wereldwijd een bruto-omzet van 5,3 miljard euro. Dachser is in België actief sinds 1975 en heeft in ons land vestigingen in Willebroek, Moeskroen, Manage en Brussel.