Na een proces van vier jaar is de integratie van Azkar binnen het transportnetwerk van Dachser nu volledig rond. Voortaan zal de Europese logistieke dienstverlener, met vestiging in Willebroek, op het Iberisch schiereiland actief zijn onder de namen Dachser Spain en Dachser Portugal. “Van bij de start waren de twee bedrijven een ideale match met gezamenlijke waarden, bedrijfscultuur en visie van zaken doen. Dat heeft voor een vloeiende integratie gezorgd”, aldus ceo van Dachser Bernhard Simon.

In januari 2013, toen Azkar dagelijks 70 lijndiensten voor import en export verzorgde, nam Dachser het bedrijf over. Dachser Spain en Dachser Portugal zijn de voorbije jaren uitgegroeid tot 130 lijndiensten en zagen het aantal zendingen van en naar Europa stijgen met 40 procent. Met de integratie van Azkar zet Dachser zijn strategie van een eengemaakt Europees transportnetwerk verder. “We blijven continue investeren in jobs, faciliteiten, en systeem- en procesintegratie. Onze geïntegreerde IT-systemen en gestandaardiseerde processen werken zo betrouwbaarheid, veiligheid en kwaliteit over heel Europa in de hand”, zegt Bernhard Simon. Vijf afdelingen, in Barcelona, Bilbao, Malaga, Valencia en Porto, zijn reeds uitgerust met de vertrouwde blauwe en gele kleuren. Van de 2.000 vrachtwagens voor korte afstand rijden er reeds 70 procent rond met het merk van Dachser op.

Dachser is in 1930 opgericht in het Zuid-Duitse Kempten. Het familiebedrijf telt vandaag 27.450 medewerkers en 409 locaties wereldwijd. Deze zijn goed voor een jaaromzet van 5,7 miljard euro. In ons land is Dachser actief sinds 1975. In de vestigingen in Willebroek, Moeskroen, Brussel en Manage stelt het 306 mensen tewerk.