WILLEBROEK – Logistiek dienstverlener Dachser realiseerde in het boekjaar 2017 voor het eerst een bruto-omzet van meer dan 6 miljard euro. De geconsolideerde omzet steeg met 7,2 % tot 6,12 miljard euro. Ook de 81,7 miljoen zendingen (+2,1 %) met een gewicht van 39,8 miljoen ton (+4,3 %) zijn nieuwe historische hoogtepunten. Vorig jaar creëerde Dachser wereldwijd 1.648 jobs.

“We hebben onze succesvolle exportstrategie voor het Europese landtransport systematisch voortgezet, waarbij we een extra impuls kregen van de versterkte wereldhandel”, zegt Bernhard Simon, ceo van Dachser SE. “De groei van het verkoopvolume is te danken aan de aantrekkelijke tarieven voor lucht- en zeevracht. Die hebben ons geholpen een aanzienlijke omzetstijging te realiseren.”

Belangrijk knelpunt voor de nabije toekomst is het groeiende tekort aan chauffeurs. “Het intern opleiden van personeel is daarom topprioriteit. We willen het aantal chauffeurs in opleiding elk jaar verhogen en zo ons concept van kwaliteit ook in de rest van Europa vestigen”, aldus de ceo van Dachser.

België

Ook in België realiseerde Dachser positieve cijfers. De bruto-omzet steeg met 11 % naar 102,7 miljoen euro en het aantal zendingen ging met 6,1 % omhoog. De groei is enerzijds het gevolg van vergrote capaciteiten en investeringen in bijvoorbeeld warehousing en contractlogistiek, maar anderzijds ook van het wereldwijde netwerk van Dachser dat zich steeds verder uitbreidt.

Dachser Willebroek verhuisde in 2014 naar een volledig nieuw gebouw met een overslaghal van 7.000 m², 68 laadpoorten en 2.300 m² kantoorruimte. De site in Moeskroen werd in 2015 ook uitgebreid met 2000 m² loodsruimte en 22 laadpoorten. “We hebben de laatste jaren flink geïnvesteerd in personeel, opleidingen, IT-systemen, nieuwe gebouwen en in de uitbreiding van ons transportnetwerk. Al deze ontwikkelingen en investeringen hebben bijgedragen aan dit mooie resultaat. Om een antwoord te bieden aan de groeiende vraag, wordt er al nagedacht over verdere toekomstige uitbreidingen”, zegt Aat van der Meer, Managing Director van Dachser Benelux.

Onderwijs

Er is tevens veel aandacht voor de mens achter de logistiek. “In België investeren we sterk in nauwe samenwerkingen met onderwijsinstellingen en proberen we jongeren en werkzoekenden te enthousiasmeren voor de logistieke sector. We geven presentaties en gastcolleges bij onderwijsinstellingen, zijn veel aanwezig op carrièrebeurzen en bieden een breed scala aan (stage)mogelijkheden voor studenten. De student van nu is immers onze collega voor de toekomst. Als erkend leerbedrijf bieden we veel mogelijkheden voor stageplaatsen, afstudeeropdrachten en traineeships”, aldus Aat van der Meer..