DachserDachser blijft superpopulair bij de afnemers van logistieke diensten in Duitsland. Met awards in de categorieën Algemeen vracht- en stukgoedverkeer en Voedingsmiddelen- en consumentengoederenlogistiek behaalt Dachser een dubbele overwinning als meest succesvol logistiek merk in de Image-ranglijst 2016, gepubliceerd door het Duitse vakblad Verkehrsrundschau.

Het vakblad publiceert de ranglijst om de twee jaar. In de categorie Algemeen vracht- en stukgoedverkeer ontving Dachser 738 van de 1.000 mogelijke imagepunten. In de categorie Voedingsmiddelen- en consumentengoederenlogistiek zorgt een score van 747 image punten voor de topplaats in de ranglijst. “We zijn blij dat we in staat waren om beide Image Awards te verdedigen”, zegt Bernhard Simon, Chief Executive Officer (CEO) van Dachser. “De award toont aan dat onze toewijding aan kwaliteit, deskundigheid en service wordt gewaardeerd. Tegelijkertijd motiveert het ons op deze weg verder te gaan.”

96 % van de ondervraagde logistieke beslissers uit de wereld van de industrie en handel verklaarde dat de reputatie van een logistiek dienstverlener een belangrijke rol speelt als het gaat om het toekennen van transport- en logistieke contracten. Zij gaven aan dat het beeld van een logistiek dienstverlener wordt bepaald door drie factoren: de prijs-prestatieverhouding, kwaliteit van de dienstverlening en klantgerichtheid. Bijna net zo belangrijk voor afnemers van logistieke diensten is compliance: in welke mate de dienstverlener voldoet aan alle normen en voorschriften en wet- en regelgeving.

Voor het samenstellen van de Image-ranglijst werden 400 logistieke beslissers uit de wereld van de industrie en handel (afnemers van logistieke diensten) ondervraagd over het imago en de naamsbekendheid van de belangrijkste 79 merken in vijf logistieke marktsegmenten.

Met 25.000 medewerkers en 437 locaties wereldwijd behoort Dachser SE tot de leidende logistieke dienstverleners in Europa. In 2014 genereerde het bedrijf met 74 miljoen zendingen wereldwijd een bruto-omzet van 5,3 miljard euro. Dachser is in België actief sinds 1975 en heeft vestigingen in Willebroek, Moeskroen, Brussel en Manage.