DachserDachser heeft in Turkije een eigen vestiging voor wegtransport geopend. De nieuwe locatie in Istanboel zal via de Cargoplus-organisatie in het Europese groupagenetwerk worden geïntegreerd.

Het team van Dachser Turkey Lojistik Hizmetleri A.S. zal de service voor bestaande distributie- en procurementklanten in Turkije aanzienlijk verbeteren en geleidelijk aan eigen import- en exportverkeer opbouwen met een naadloze aansluiting op het Europese stukgoednetwerk. Geïntegreerde en intermodale logistieke diensten bieden immers een enorm potentieel. Met de business fields Air & Sea Logistics was Dachser al aanwezig met locaties in Izmir en Istanboel.

“Turkije is een interessante logistieke markt: de economie ontwikkelt zich razendsnel, de bevolking is jong en groeit aan een hoger tempo dan het Europees gemiddelde”, vertelt Wolfgang Reinel, Managing Director European Logistics North Central Europe, die verantwoordelijk is voor het wegtransport in Turkije. “We hebben de laatste jaren sterk geïnvesteerd in de ontwikkeling van het transport in Turkije. Nu is het tijd voor de volgende stap zodat onze klanten kunnen profiteren van de voordelen van onze IT-systemen, in het bijzonder Tracking & Tracing. Daarnaast willen we in nauwe samenwerking met onze lucht- en zeevrachtorganisatie interessante segmenten van de Turkse groeimarkten in consumentengoederen, automotive en textiel/mode benaderen met een holistische, intermodale logistieke strategie.”

Erkan Basak is General Manager van de Turkse vestiging voor wegtransport. De 49-jarige logistiek manager heeft bijna 25 jaar ervaring bij grote internationale logistieke bedrijven. “We hebben ambitieuze groeidoelstellingen en streven naar meer locaties in de belangrijkste industriële centra van Bursa, Izmir, Ankara en Mersin”, aldus Basak.

Met 25.000 medewerkers en 437 locaties wereldwijd behoort Dachser SE tot de leidende logistiek dienstverleners in Europa. Het bedrijf is in 1930 opgericht in het Zuid-Duitse Kempten en is nog steeds een familiebedrijf. Dachser is actief in wegtransport en lucht- en zeevracht en biedt daarbinnen een breed pakket aan diensten: van transport en warehousing tot klantspecifieke services. In 2014 genereerde het bedrijf met 74 miljoen zendingen wereldwijd een bruto-omzet van 5,3 miljard euro. Dachser is in België actief sinds 1975 en heeft vestigingen in Willebroek, Moeskroen, Brussel en Manage.