Dachser opent kantoor in Hanoi

Dachser1Dachser, met Belgische vestiging Air & Sea Logistics in Willebroek, heeft een kantoor geopend in Hanoi. Op die manier kan het bedrijf voldoen aan de vraag naar vracht-  en logistieke diensten van industriële producten in de snel groeiende Vietnamese export.

Dachser nam dit besluit omdat Vietnam nieuwe investeringen uit een scala van industrieën blijft aantrekken. De nieuwe vestiging komt er naast het bestaande kantoor in Ho Chi Minh City, in het zuiden van het land.

“Vietnam’s export en handel zijn zeer snel gegroeid en veel van onze klanten hebben onlangs productiefaciliteiten in het noorden van het land opgericht. Om hier qua logistiek goed op in te spelen, hebben we in Hanoi een kantoor geopend. Zo zitten we dichter bij de ontwikkeling van de industriële productie en bij onze klanten in dit deel van het land”, aldus Michael Deisemann, Managing Director Air & Sea Logistics Vietnam.

Met de stijgende grondprijzen en arbeidskosten in andere delen van Azië heeft Vietnam geprofiteerd van een belangrijke verschuiving in de productie. Dat geldt vooral voor de sectoren kleding, schoeisel en elektronica. Daarnaast zal het onlangs ondertekende Trans-Pacific Partnership voor de komende tien jaar leiden tot een drastische verlaging van de tarieven op een reeks exportproducten van Vietnam naar elf Pacific Rim landen, waaronder de Verenigde Staten.

Het kantoor zal lucht- en zeevrachtdiensten naar Europa, Intra-Azië en de Verenigde Staten aanbieden. Vanuit Hanoi worden tevens de volgende diensten aangeboden: FCL en LCL vrachten, warehousing en, op verzoek, value added services.