DachserIn 2014 genereerde logistiek dienstverlener Dachser een omzetstijging van 5,2 procent. In België heeft Dachser vier eigen vestigingen (Moeskroen, Willebroek, Zaventem/Brussel, Manage) en telt het bedrijf ongeveer 270 medewerkers. De concernomzet stijgt met 5,2 procent tot 5,3 miljard euro, de zendingen stijgen met 4,4 procent naar 73,7 miljoen en de tonnage groeit met 5,1 procent naar 35,4 miljoen ton.

De twee Business Fields Road Logistics en Air & Sea Logistics groeiden met respectievelijk 5,0 procent en 8,0 procent. “Een druk voorjaar werd gevolgd door een uitzonderlijk sterke herfst”, vertelt Bernhard Simon, CEO van Dachser, over 2014. “Aan de organische groei draagt in het bijzonder de trend naar outsourcing van internationaal complexe logistieke taken bij.”

Simon ziet geïntegreerde supply chain oplossingen voor multinationale klanten als één van de belangrijkste bronnen van groei voor de komende jaren. “Met ons efficiënte Europese groupage netwerk, op maat gemaakte oplossingen voor contractlogistiek in Europa, Azië en de VS, en ons eigen lucht- en zeevrachtnetwerk kunnen wij complete supply chains aanbieden.” Volgens Simon is de groei door netwerkuitbreidingen vrijwel geheel geoptimaliseerd. Dachser is nu in staat om een duurzame groei voort te zetten door de inzet van onderling verbonden logistieke diensten.

In de Dachser European Logistics (EL) Business Line binnen Road Logistics, wierp de consistente export strategie van de Europese dochterondernemingen zijn vruchten af. Zo leverden de Business Units EL North Central Europe, EL France & Maghreb en EL Iberia een belangrijke bijdrage aan de omzetgroei van 5,3 procent. Het aantal zendingen steeg met 5,5 procent en het tonnage met 6,3 procent.

De tweede Business Line van Road Logistics, Dachser Food Logistics (3,7 procent omzetgroei), profiteerde onder meer van een goede bezettingsgraad in de contractlogistiek voor consumptiegoederen. Daarnaast had de stijgende vraag naar grensoverschrijdend levensmiddelentransport in het European Food Netwerk een positief effect.

Tenslotte zette Dachser Air & Sea Logistics in 2014 ook zijn wereldwijde ontwikkeling door. De positieve ontwikkeling in de zeevrachtactiviteiten speelde een beslissende rol in het succesvolle boekjaar.