DachserWillebroekLogistiek dienstverlener Dachser, met een sterk groeiende vestiging in Willebroek, kreeg opnieuw een certificaat conform DIN ISO/IEC 27001. Deze vernieuwde certificering voor informatiebeveiliging maakt voor Dachser deel uit van een continu verbeteringsproces. Naast de jaarlijkse audits door externe auditor TÜV Süd liet Dachser nu voor het eerst ook zijn software-ontwikkelingen beoordelen.

Al meer dan 25 jaar werkt Dachser met in-house IT-systemen zoals Domino en Othello (transportmanagementsystemen voor wegtransport en lucht- en zeevracht), Mikado (warehousemanagementsysteem) en EDI (elektronisch communicatieplatform voor klanten). Daarnaast zijn er de eLogistics tools voor o.a. track & trace of het plaatsen van orders. Alle applicaties worden centraal ontwikkeld en wekelijks bijgewerkt. Van de in totaal 280 IT-medewerkers op het hoofdkantoor in het Zuid-Duitse Kempten werken er honderd aan software-ontwikkeling.

“Onze IT-systemen zijn sterk geïntegreerd, flexibel en altijd up-to-date: een unique selling proposition in de logistieke sector”, aldus Christian von Rützen, Team Leader IT Security bij Dachser. “Met de ISO 27001-certificering geven we een duidelijk signaal van efficiëntie, kwaliteit en professionaliteit in onze operationele-, informatiebeveiligings- en softwareontwikkelingsprocessen.”

Klantgegevens moeten in veilige handen zijn, dat is een belangrijke gedachte achter het ISO 27001 certificaat. Momenteel wordt 80 procent van alle orders bij Dachser elektronisch verwerkt. Meer dan 13.000 klanten zijn verbonden met het Dachser EDI centrum en er zijn meer dan 16.000 gebruikers van de eLogistics tools.

“Bedrijven weten dat wereldwijde supply chains afhankelijk zijn van continue beschikbaarheid van de IT-systemen van hun logistieke dienstverleners en vragen daarom in tenders en/of audits veelal naar de betrouwbaarheid van onze veiligheidsconcepten”, verklaart Christian von Rützen. “Daarom is het van groot belang dat we een volledige ISO 27001 certificering voor ons centrale informatiemanagementsysteem hebben.”

Dachser Belgium is in volle expansie. In het najaar werd een nieuw logistiek centrum in gebruik genomen in Willebroek en daar is nog ruimte voor uitbreiding. In een volgende fase komen er bij het crossdock nog 1.700 m² en 20 docks bij.