WILLEBROEK – Dachser gaat voor binnenstedelijke distributie volledig elektrische vrachtwagens inzetten. Daarmee zal de logistieke dienstverlener, met een belangrijke vestiging in Willebroek, de stadscentra van Berlijn en Stuttgart bedienen.

“We hebben voor de FUSO eCanter gekozen, omdat het de eerste volledig elektrische truck is die op grote schaal in productie gaat en dus een impuls zal geven aan deze hele klasse bedrijfsvoertuigen”, zegt Stefan Hohm, corporate director, corporate solutions, research en development bij Dachser. “Deze trucks maken deel uit van ons stadsdistributieproject en breiden het aantal innovatieve en duurzame aflevermogelijkheden in het stadscentrum uit.”

Dachser combineert logistieke modellen met nieuwe ideeën. Die moeten de basis vormen voor de ontwikkeling van intelligente en duurzame bedrijfsmodellen, waarmee in de toekomst de laatste kilometer naar de klant wordt afgelegd.

Duitsland

De elektrische vrachtwagens zullen voornamelijk voor binnenstedelijke distributie worden ingeschakeld, te beginnen in Berlijn en Stuttgart in het voorjaar van 2018. “Het is hun taak om paletten met goederen te leveren, hetzij naar microhubs of rechtstreeks aan onze klanten. Ze halen ook goederen op en brengen deze naar onze vestigingen in Schönefeld en Kornwestheim”, aldus Stefan Hohm.

De volledig elektrische lichte vrachtwagen heeft een bereik van zo’n 100 kilometer en een laadvermogen van maximaal 3,5 ton.

Met 27.450 medewerkers en 409 locaties wereldwijd behoort Dachser SE tot de leidende logistiek dienstverleners in Europa. In België heeft Dachser vestigingen in Brussel, Manage, Moeskroen, en Willebroek en telt het bedrijf ongeveer 300 medewerkers.