WILLEBROEK – Dachser DIY Logistics, de wereldwijde tak van logistieke oplossingen voor de bouw-, doe-het-zelf- en tuinsector, blaast dit jaar 20 kaarsjes uit. Het bedrijf, met een vestiging in Willebroek, heeft met de afdeling succesvolle decennia achter de rug door te blijven innoveren.

Twintig jaar geleden bundelde Dachser in Keulen zijn logistieke expertise voor de bouw-, doe-het-zelf- en tuinbranche binnen één centraal team. En met succes, want intussen transporteert de aparte afdeling jaarlijks ruim 4,6 miljoen zendingen naar 18.000 doe-het-zelfzaken wereldwijd.

“We hebben niet alleen onze producten en diensten meermaals opnieuw uitgevonden om concurrerend te blijven”, zegt Ralf Meistes, afdelingshoofd van Dachser DIY Logistics. “Deze groeiende markt voor de doe-het-zelfbranche vraagt een intelligente en specifieke logistiek. We hebben dan ook de gehele logistieke keten, van productie tot levering in het schap, blijven ontwikkelen om onze klanten op het gebied van productie en detailhandel succesvol en betrouwbaar te ondersteunen.”

Blijven innoveren

“Doe-het-zelfzaken stellen steeds vaker hun producten tentoon in showrooms”, stelt Ralf Meistes. “Duurzame elektrische vervoersoplossingen zorgen dan weer voor snellere en milieuvriendelijkere leveringen in stadscentra. Logistiek in de DIY-branche heeft zich ontwikkeld van een kosten- naar een succesfactor.”

Blijven innoveren kan deze positieve trend dan ook staande houden, en dat is precies wat Dachser DIY Logistics wil doen. “Momenteel leggen we de focus op verdere ontwikkelingen in merchandising, e-commerce, omnichannelconcepten, digitalisering en binnenstedelijke distributie.”

Met 27.450 medewerkers en 409 locaties wereldwijd behoort DACHSER SE tot de leidende logistiek dienstverleners in Europa. In België heeft het familiebedrijf vestigingen in Brussel, Moeskroen, Manage en Willebroek, en telt het ongeveer 300 medewerkers.