Dachser breidt uit met oplossingen voor specifieke sectoren

Dachser1Dachser heeft een nieuwe centrale organisatorische eenheid opgericht: Corporate Solutions, Research & Development. Deze Corporate Unit moet de onderneming vooruit helpen met wereldwijde, logistieke oplossingen voor specifieke sectoren en de integratie van de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten. Hoofd van de nieuwe Corporate Unit is de ervaren Dachser manager Stefan Hohm.

Stefan Hohm en zijn team zullen wereldwijd supply chains voor klanten in specifieke sectoren implementeren. Bovendien bundelt de Corporate Unit de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van Dachser en werkt het team hiervoor nauw samen met de Corporate Unit Corporate Development & Strategy en Corporate IT.

De unit is ook verantwoordelijk voor nieuwe en verdere ontwikkeling van value-added services, die het transport en de warehousing in het gestandaardiseerde Dachser netwerk (upstream of downstream) aanvullen. Dit geldt ook voor dedicated services voor speciale klanten, sector-specifieke value-added services en premium services in het kader van leveringen aan de eindklant.

Dachser heeft in Europa reeds twee sector-specifieke oplossingen uitgebouwd: Dachser DIY-Logistics en Dachser Chem-Logistics, die jaarlijks zes miljoen zendingen genereren. De twee afdelingen blijven onder leiding van Ralf Meisters (DIY-Logistics) en Michael Kriegel (Chem-Logistics) staan, maar zullen worden toegevoegd aan Corporate Solutions, Research & Development. Ook op mondiaal niveau brengt Dachser in deze unit iedere vorm van sector-expertise samen. Zo verzorgt Dachser Air & Sea Logistics bijvoorbeeld transporten voor klanten uit de auto-, mode-, sport-, farmaceutische- en Life Sciences-industrie.

“We streven ernaar om de complexe logistieke eisen van de verschillende industrieën tot in detail te begrijpen, op maat gemaakte oplossingen te ontwikkelen en wereldwijd te implementeren door middel van onze efficiënte en gestandaardiseerde netwerken”, zegt Stefan Hohm, die reeds 23 jaar actief is bij Dachser in diverse managementfuncties heeft.