Dachser breidt uit in regio Parijs

DachserMet nieuwe vestigingen in Wissous en Pantin herpositioneert Dachser zich in de regio van Parijs.

Parijs Wissous, nabij de internationale luchthaven Paris-Orly, dient als overslagplaats voor industriële goederen. De nieuwe site Pantin is verantwoordelijk voor leveringen naar de binnenstad van Parijs.

“Met onze nieuwe locaties Wissous en Pantin integreren we de regio van Parijs perfect in ons naadloos netwerk en plaatsen we ons tegelijkertijd in een uitstekende strategische positie voor stadsdistributie”, vertelt Michael Schilling, COO Road Logistics bij Dachser. Dachser is in de regio al aanwezig met vestigingen in Cergy-Pontoise, Villeparisis en Vemars aan de rand van de Franse hoofdstad. Daarnaast zijn er drie warehouses en een filiaal van de divisie Air & Sea Logistics op de luchthaven van Paris-Charles de Gaulle.

Parijs Wissous heeft een 7.000 m² tellende overslaghal met 70 poorten en daarnaast een kantoor van 1.500 m². Er zijn zo’n 100 medewerkers in de terminal in de nabijheid van meerdere verkeersassen in zuidelijke richting en de ring van Parijs. Dagelijks gaat ongeveer 170 ton goederen vanuit Wissous het Dachser-netwerk in. De verwachting is dat op middellange termijn het volume zal stijgen tot 280 ton, met een sterke focus op exportgoederen. Het nieuwe kantoor vervangt de voormalige locatie in Vitry-sur-Seine.

De nieuwe vestiging in Pantin ligt in de directe omgeving van de Boulevard Périphérique. De vestiging heeft nu een overslaghal van 5.800 m² en 39 docks, en een kantoorruimte van 542 m². De nieuwe locatie neemt de volledige levering aan de Parijse binnenstad over en vervangt de voormalige Parijse vestigingen Aulnay/Unic en Sentier. In Pantin zijn 45 mensen werkzaam. Dachser is in Frankrijk aanwezig met 72 vestigingen en 3.000 medewerkers. In 2014 behaalde Dachser France een omzet van 793 miljoen euro.

Dachser is in België actief sinds 1975 en heeft vestigingen in Willebroek, Moeskroen, Brussel en Manage.