Dachser bouwt sociaal engagement verder uit

kinderenDachser, met vestiging in Willebroek, zet zijn tienjarige samenwerking met de kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes in India verder en breidt zijn engagement uit naar bijkomende projectregio’s in India, Nepal, Brazilië en Namibië. In de komende vijf jaar zal de logistieke dienstverlener 1,1 miljoen euro investeren in lokale ontwikkelingsprogramma’s die het leven van mensen duurzaam verbeteren volgens het principe hulp door zelfhulp.

“Logistiek brengt mensen, markten en productie dichter bij elkaar. Als onderneming die op wereldwijde schaal actief is, zijn we uiterst gemotiveerd om ons in te zetten voor de verbetering van de levensomstandigheden van zij die niet in gelijke mate van de globalisering kunnen profiteren”, zegt Bernhard Simon, CEO van Dachser. “Het vraagt geduld en een lange adem om een duurzame impact te hebben. We blijven dan ook onze lokale partners van Terre des Hommes in India ondersteunen, maar richten onze blik ook naar andere landen en continenten.”

Dachser ondersteunt momenteel projecten van Terre des Hommes op drie continenten.
In het Indiase Uttar Pradesh zetten Dachser en Terre des Hommes al zeker tot 2020 hun succesvolle samenwerking verder. Ze informeren over mensen-en kinderrechten, promoten jongeren-en vrouwenorganisaties, vormen en trainen en zorgen voor de instandhouding en verbetering van natuurlijke hulpbronnen in 50 dorpen. Er wordt tevens gewerkt aan de verbetering van de leefomstandigheden van de Musahar, een Indisch etnische bevolkingsgroep uit de grensstreek van Nepal die economisch en sociaal extreem benadeeld wordt. Toegang tot drinkbaar water, sanitaire voorzieningen, onderwijs en meer vrouwenrechten zijn de focus van een derde project in drie dorpen in Nepal. Tenslotte helpt Terre des Hommes jongeren uit Mangolpuri, een van de grootste sloppenwijken in New Delhi, terug naar school te gaan of via eLearning-modules een professionele bekwaamheid te behalen.

Al zeker tot 2017 ondersteunt Dachser het Children’s Rights Center in Limeira, een deel van de Campina stadsregio in de Braziliaanse staat São Paulo. De organisatie biedt kinderen en tieners een uitweg uit een leven van misdaad en drugsverslaving.

In Namibië werken Terre des Hommes en Dachser tot eind 2017 aan een gemeenschappelijk project dat het toekomstperspectief van de kinderen van de San wil verbeteren. Deze oudste etnische bevolkingsgroep van Zuid-Afrika leeft meestal in grote armoede in de omgeving van enorme boerderijen of in sloppenwijken rond kleine steden. Het project begeleidt zeer jonge kinderen en biedt hen continue ondersteuning zodat ze op regelmatige basis op school aanwezig zijn. Ook beroepsleidingen worden aangeboden.