vandermeerDachser blijft gestaag groeien in de Benelux. In 2014 genereerde de logistiek dienstverlener in de Benelux een totale omzet van 200 miljoen euro. Dat betekent een groei van 13 % ten opzichte van 2013. Ook het aantal medewerkers steeg aanzienlijk: van 676 naar 741.

Deze ontwikkeling is volgens Aat van der Meer, Managing Director van Dachser Benelux, het gevolg van meerdere factoren. “We merken dat de economie aantrekt en zien een toename in de te vervoeren goederen van onze bestaande klanten. Daar groeien wij in mee. Daarnaast hebben we de afgelopen jaren een aantal belangrijke investeringen gedaan in zowel België als Nederland. Daar merken we nu de positieve gevolgen van.”

Eén van de meest recente investeringen is de bouw van een nieuw pand in Willebroek. De oude vestiging barstte uit haar voegen waardoor uitbreiding noodzakelijk was. Op een terrein van 37.800 m² werden een crossdock van 6.800 m² en een kantoorgebouw van 2.300 m² gebouwd. Aan de vestiging in Moeskroen zijn zopas uitbreidingswerken begonnen. Het crossdock wordt met 2.000 m² en 22 laadpoorten vergroot. In Nederland deed Dachser twee jaar eerder een soortgelijke investering. “Alles bij elkaar is onze capaciteit aanzienlijk vergroot”, zegt van der Meer. “Niet alleen voor wegtransport en magazijnopslag, ook voor onze lucht- en zeevrachtdivisie. De luchtvrachtexpeditie is neergestreken in het vrachtgebied van Brussels Airport en de zeevrachtdivisie trok in het nieuwe pand in Willebroek.”

Dit draagt bij aan verdere optimalisering van de reeds bestaande intensieve samenwerking tussen wegtransport en lucht- en zeevracht. Sinds 2014 vallen beide divisies in de Benelux onder de verantwoordelijkheid van Aat van der Meer. “Er is steeds meer vraag naar een totaaloplossing. Naar één partner bij wie klanten voor al hun logistieke oplossingen terecht kunnen. Door de verschillende divisies krachtig te bundelen, geven wij een antwoord op die vraag. Hiermee ontstaat bovendien een win-winsituatie: wij maken een efficiencyslag in onze processen en de klant heeft te maken met slechts één contactpersoon.”

In België realiseerde Dachser niets dan positieve cijfers. De omzet steeg met 13 %, tonnage met 9 % en het aantal zendingen met 13 %. De groei is enerzijds te verklaren door de vergrote capaciteit, maar ook het wereldwijde netwerk dat zich steeds verder uitbreidt, speelt een belangrijke rol. Dachser zag de handel naar Frankrijk in 2014 significant toenemen en de export naar Denemarken en het Iberisch Schiereiland steeg. Het toenemende verkeer naar Spanje en Portugal is één van de positieve gevolgen van de overname van de Spaanse logistiek dienstverlener Azkar in 2013. “Met de toevoeging van dit netwerk aan ons eigen Europese netwerk zijn wij in staat om onze klanten in de hele Benelux sneller te bedienen.”