Dachser benoemt Managing Director European Logistics Germany

Dachser Alexander TonnBij Dachser, met een Willebroekse vestiging, wordt het hoofd van Contract Logistics, Alexander Tonn, vanaf 1 januari 2017 de nieuwe Managing Director European Logistics Germany. De 43-jarige Tonn wordt verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van 38 Duitse vestigingen in de Europese logistieke businessline (wegtransport en contractlogistiek voor industriële goederen). Hij zal rapporteren aan Michael Schilling, COO Road Logistics en vice-voorzitter van de Raad van Bestuur. Schilling blijft tot het eind van het jaar het toekomstige takenpakket van Tonn nog waarnemen.

Alexander Tonn studeerde af in business management en werkt sinds 1999 bij Dachser. Na zijn loopbaan in controlling te zijn gestart, vervolgde hij daarna zijn carrière als hoofd van Contract Logistics op de grootste Dachser vestiging wereldwijd in Memmingen (Allgäu). Later nam hij de positie hoofd expeditie en adjunct vestigingsmanager in. In 2014 verhuisde Tonn naar het hoofdkantoor in Kempten, waar hij verantwoordelijk werd voor de verdere ontwikkeling van het warehouse-gebeuren en de value-added services. Alexander Tonn blijft voor deze positie als Corporate Director Contract Logistics verder verantwoordelijk. Michael Schilling, COO Road Logistics bij Dachser: “Alexander Tonn is vertrouwd met alle aspecten van ons bedrijf en heeft alle kennis en vaardigheden, die nodig zijn om de groei van de business unit European Logistics Germany op de Duitse markt te bevorderen, in huis. Zijn positie impliceert een bijzonder intensieve samenwerking met onze Air & Sea Logistics organisatie om geïntegreerde supply chains voor bedrijven te plannen en te implementeren, alles in het kader van Dachser Interlocking.”

Het business field Road Logistics heeft in 2015 een jaaromzet van circa 4,2 miljard euro gegenereerd, waarvan ongeveer 3,4 miljard euro afkomstig uit de Business Line European Logistics. Dachser is in 1930 opgericht in het Zuid-Duitse Kempten en is anno 2016 nog altijd een familiebedrijf met 26.500 medewerkers en 428 locaties wereldwijd. Het bedrijf is in België actief sinds 1975 en heeft vestigingen in Willebroek, Moeskroen, Brussel en Manage.