cleanroomCWS-boco uit Puurs is gespecialiseerd in het reinigen van kleding die wordt gebruikt in deeltjesvrije ruimtes of cleanrooms. Het bedrijf voldoet aan de strenge eisen van de Europese en Amerikaanse regelgeving.

Van lenzen tot gesteriliseerd operatiemateriaal en microchips voor computers: dit alles moet worden geproduceerd in deeltjesvrije ruimtes of cleanrooms. Van cruciaal belang is dat de werknemers in deze cleanrooms perfect gereinigde kleding dragen. Met twintig jaar ervaring in de reiniging van kleding voor een cleanroom omgeving, is CWS-boco een unieke speler op de markt. Dankzij het internationale karakter van de firma voldoet ze aan de strenge eisen inzake Europese en Amerikaanse regelgeving. CWS-boco is tevens een sterk Belgisch gepositioneerd bedrijf met een cleanroom klasse 5 in het centraal gelegen Puurs. Van ophaling tot het wassen en terugleveren van de kledij: vanuit deze cleanroom worden alle klanten van a tot z bediend.

Een cleanroom is een uiterst zuivere werkomgeving die ontworpen is om besmetting van het productieproces of het onderzoek dat in die omgeving gebeurt te beperken, of indien mogelijk uit te sluiten. Het is vanzelfsprekend dat ook de kleding van de werknemers in zo’n cleanroom moet voldoen aan hoge eisen inzake behandeling en reiniging. De eisen variëren volgens bedrijfstak: van vrij van deeltjes tot weinig bacteriën of helemaal bacterievrij. CWS-boco biedt met zijn uitgebreid dienstenaanbod een professionele reiniging van cleanroom-kleding van elke klasse. Alle sterilisatieprocessen zijn mogelijk.

In Puurs heeft CWS-boco sinds enkele jaren een cleanroom ISO-klasse 5. Hierbij is de belangrijkste norm het verwerken van huurkleding in een partikelvrije ruimte volgens norm ISO 14644. De nummers verwijzen hierbij naar de logaritmische schaal die het maximaal toegestane aantal deeltjes per m³ lucht weergeven. ISO-klasse 5 betekent 100.000 deeltjes per m³. De cleanroom klasse 5 in Puurs is de tweede belangrijkste van de groep CWS-boco. Dankzij zijn centrale ligging tussen Antwerpen en Brussel is het een bloeiende draaischijf in de cleanroomservice in België, zowel in de farmaceutische en medische industrie als in de micro-elektronica en biotechnologie.

De kleding wordt opgehaald, geïnspecteerd, indien nodig gerepareerd en dan  gewassen en gedroogd. In sommige wasserijen volgt er nadien een test om resterende deeltjes te detecteren. Tenslotte wordt het textiel apart verpakt en indien nodig gesteriliseerd. De klant kan voortdurend zijn bestelling volgen via track & trace op artikelniveau tot de bestelling opnieuw en apart verpakt bij het bedrijf arriveert.