MECHELEN, DUFFEL, SINT-KATELIJNE-WAVER – Delhaize lanceert een Cuvée Jeugdzorg Ter Elst die vanaf nu in de rekken ligt bij Delhaize supermarkt Mechelen, Delhaize supermarkt Sint-Katelijne-Waver, Delhaize supermarkt Kontich en AD Delhaize Duffel. Per verkochte fles gaat er 1 euro naar de werking van Jeugdzorg Ter Elst, een erkend observatie- en behandelingscentrum voor minderjarigen in Duffel.

De Cuvée Jeugdzorg Ter Elst, een witte IGP Pays d’OC-wijn en een rode Merlot-wijn, kost 4,39 euro per fles. Daarvan gaat 1 euro naar de werking van Jeugdzorg Ter Elst. Er wordt gestart met een oplage van 2.400 flessen: 1.200 witte en 1.200 rode. Dit aantal kan indien nodig nog opgetrokken worden.

De verkoop van Cuvée Jeugdzorg Ter Elst kadert in de actie van Ter Elst om geld in te zamelen voor unitfietsen.

Nood aan beweging

“Jeugdzorg Ter Elst is een observatie- en behandelingscentrum voor minderjarigen”, vertelt communicatie-verantwoordelijke Bieke Van Pottelberge van de organisatie.

“Wij streven ernaar om kinderen en jongeren met gedrags- en emotionele problemen optimaal te integreren in de samenleving. De kinderen en jongeren die in Jeugdzorg Ter Elst verblijven, hebben vaak nood aan meer beweging en sport. Unitfietsen kyunnen daarbij een stimulans zijn. Vanuit alle leefgroepen kwam de vraag naar extra budget voor unitfietsen. Vandaar deze Music For Life actie. Wij zijn erg tevreden dat Delhaize nu mee haar schouders zet onder het project. Samen hopen we mensen te kunnen overtuigen van en sensibiliseren voor het belang van jeugdhulp.”