Culibag: ambachtelijke lokale ondernemers leveren lekkers bij bedrijven

CULIBAGCulibag is een kersvers initiatief van vier partners: soepspecialist Soeprème uit Boom, ontbijtspecialist I Just Love Breakfast uit Antwerpen, slager/traiteur Bon’Ap met onder meer een vestiging in Mechelen en bakkerij Den Oude Kneeder in Reet.

“Het idee van Culibag vloeit voort uit een opportunity die we ontdekten bij de opstart van mijn firma Soeprème”, zegt Tijs Callaerts. “Mensen beschikken over steeds minder tijd of goesting om een lekkere én gezonde maaltijd te maken. Met Culibag zetten we zelf de stap richting de klant en bieden we de extra service van levering op het werk.” Hoe werkt Culibag? Werknemers bestellen via de webshop ambachtelijke producten zoals vers brood, patisserie, soep, quiches en bereide gerechten, en die worden de volgende dag geleverd bij het bedrijf waar de besteller werkt. De bestelling kan mee naar huis worden genomen, waar de maaltijd enkel nog moet worden opgewarmd.

Tijs Callaerts zocht zelf naar partners voor de opstart van Culibag. “Ik ben zelf binnen mijn netwerk van leveranciers en klanten gaan kijken wie geschikt zou zijn voor het concept. We starten met 4 partners, maar trachten zo snel mogelijk het gamma uit te breiden. De achterliggende visie blijft steeds dezelfde: het moet gaan om ambachtelijke verse kwaliteitsproducten die zo lokaal mogelijk zijn.”

Culibag is reeds van start gegaan, maar vóór de eerste keer wordt geleverd, heeft een verantwoordelijke steeds eerst een informatief gesprek met het bedrijf waar de werknemer die bestelt werkt. “We willen ons vooral focussen op de middelgrote en grote ondernemingen. Hiervoor zijn dus enkele praktische afspraken nodig: waar mogen de Culibags geplaatst worden bij levering, wanneer vertrekken de werknemers huiswaarts en wanneer gebeurt de levering het best…”

Voorlopig start Culibag in de regio Antwerpen-Mechelen. “Maar we wilen zo snel mogelijk uitbreiden naar andere steden.”