Crowdfunding windmolenproject Eneco succesvol

windturbineEneco, energieproducent uit Mechelen, is opgetogen over het succes van zijn crowdfundingcampagne voor een windmolenpark in Boneffe.

“In slechts 2 weken werd er via crowdfunding bijna 300.000 euro ingezameld ter ondersteuning en cofinanciering van het windmolenpark. Dat is een Belgische primeur”, aldus Eneco.

Eneco ging voor deze  eerste crowdfunding campagne voor een Belgisch windmolenproject in zee met het platform voor participatieve financiering MyMicroInvest. Het project bood het grote publiek de kans om het windproject in Boneffe te steunen en te co-financieren. Het project situeert zich in de provincies Namen en Waals-Brabant in de gemeenten Eghezée, Orp Jauche en Ramillies. De inschrijvingsperiode liep van 28 september tot en met 25 oktober. Door het grote succes werd het project uiteindelijk vervroegd afgesloten.

Het grote publiek had de mogelijkheid om een bedrag tussen 100 en 1.000 euro te investeren, tegen een jaarlijks bruto rendement van 5%. De inwoners van de betreffende gemeentes genieten een jaarlijks bruto rendement van 6%. Deze participatieve financiering loopt over een periode van 10 jaar.

Miguel de Schaetzen, Afgevaardigd bestuurder van Eneco Wind Belgium: “Dit succes is het bewijs dat de stille meerderheid, die vaak niet genoeg begrepen of gehoord wordt, dergelijke rendabele, lokale en duurzame projecten ondersteunt. Eneco geeft aan al zijn projecten een lokale verankering. We werken nauw samen met de gemeenten, de intercommunales en burgercoöperatieven en met de omwonenden in het algemeen. Dit is eveneens het bewijs dat windmolenprojecten een mooie toekomst voor zich hebben, indien ze goed overlegd, doordacht en participatief zijn.”

Het windmolenpark van Boneffe zal jaarlijks evenveel hernieuwbare elektriciteit produceren als het verbruik van 20.000 gezinnen. Eneco verwacht dat het binnenkort de milieuvergunning en stedenbouwkundige vergunning voor het project zal krijgen.

Informatie over het project vindt u bij MyMicroinvest.