Crowdfunding voor boodschappendienst Green Driver

greendriverGreg Wellens wil in Mechelen en Hofstade van start gaan met de ecologische boodschappendienst Green Driver en is daarvoor een crowdfundingcampagne gestart op Yeee-haaa.

“We leven in een drukke lawaaierige maatschappij, die wordt geconfronteerd met vergrijzing. In de toekomst zullen er meer oudere en minder mobiele mensen zijn”, zegt Greg Wellens. “Het leven wordt duurder, waardoor partners allebei moeten gaan werken om rond te komen en minder tijd samen door kunnen brengen. Bovendien wordt de wereld op grote schaal vervuild, en overal verdwijnen groene gebieden. Met GreenDriver willen we meer rust creëren, het lawaai van auto’s beperken. We willen tegemoet komen aan de steeds grotere groep minder mobiele mensen. We willen de mensen die een veel te druk leven leiden, helpen door hun boodschappen te doen. Hierdoor hebben ze meer tijd voor elkaar en voor de kinderen. We willen een propere wereld, minder vervuiling en meer groen in de stad.”

Green Driver Greg levert de boodschappen met een cargofiets, en vooral dat voertuig vergt een hoge investering. Vandaar dat hij zijn toevlucht neemt tot crowdfunding. “De vrachtfiets alleen kost al bijna 6.900 euro. Als er voldoende wordt gestort, kan ik ook overgaan naar een beter bestelsysteem.”

Hij hoopt binnen één tot drie jaar meetbare vooruitgang te boeken. “Bij een groter klantenbestand en meerdere samenwerkingen met handelaars en/of diensten kunnen we dan eventueel met meer fietskoeriers gaan werken. Maar voorlopig is Green Driver een eenmanszaak.”