MECHELEN – Het advieskantoor BDO neemt alle aandelen over van het Mechelse consultancybedrijf Crossroad. Beide bedrijven bundelen de krachten om bedrijven te helpen bij de veranderingstrajecten die de digitalisering met zich meebrengt en waarmee bedrijven worstelen.

Peter Van Laer, Crossroad

Al meer dan 10 jaar ondersteunt Crossroad ondernemingen bij hun digitale transformatie. Het bedrijf verleent advies bij de conceptuele uitwerking, de implementatie van nieuwe technologieën en begeleidt de medewerkers. BDO ziet hierin grote toegevoegde waarde en bovendien versterkt BDO zijn expertise rond digitalisering en innovatie.

“Bedrijven hebben naast de traditionele diensten die BDO al vijftig jaar biedt, behoefte aan begeleiding en advies van specialisten rond moderne en digitale technologieën. Crossroad zal BDO helpen die stappen te zetten”, aldus Hans Wilmots, ceo bij BDO België.

BDO maakt deel uit van een sterk internationaal netwerk en werkt in België vanuit 9 vestigingen.

Extra aanwervingen in 2018

Het huidige management van Crossroad, met Jan De Schepper als Uitvoerend Bestuurslid en Managing Director Peter Van Laer, blijft aan boord, alsook Carmen Cordier in de nieuwe Raad van Bestuur. BDO en Crossroad houden voor de komende jaren een uitgesproken groeiplan aan. In 2018 werft het bedrijf  opnieuw extra mensen aan.

Crossroad Managing Director, Peter Van Laer: “Onze klanten verwachten creatieve input om hun oplossingen te bouwen en uit te voeren. Crossroad zal het vooropgestelde groeiplan uitvoeren met aanwervingen volgend jaar. Het hoofdkantoor in Mechelen wordt aangehouden, net zoals de externe hub in het vernieuwde Thor Park in Genk.”

Crossroad, dat in 2007 werd opgericht, is partner van het eerste uur van het NxtPort platform, een toonaangevend voorbeeld van een sectorbreed datadelingsplatform. Bij De Lijn helpt Crossroad om de complexe transformatie naar verdere digitalisering te realiseren. Het is eveneens actief op andere domeinen zoals Supply Chain. In 2016 realiseerde het Mechelse bedrijf met een 50-tal consultants een omzet van 9 miljoen euro.