BONHEIDEN – De naam Croissy verdwijnt uit het straatbeeld in Bonheiden. De zaak verhuist met dezelfde zaakvoerders van Dorp 62 naar een nieuw pand in Dorp 74 en gaat voortaan door het leven als Van Bellinghen.

Peter Van Bellinghen was 17 jaar lang actief met Croissy in Kampenhout en besloot dat verhaal nadien verder te zetten in Bonheiden. “Croissy is een franchise en heeft de connotatie dat er tewerk wordt gegaan volgens het bake off-principe. Het brood komt dan diepgevroren toe en wij zorgen voor de afwerking en het afbakken”, legt Peter Van Bellinghen uit. “Dat stemt echter niet overeen met de vele andere zaken die we hier maken. Met deze nieuwe naam willen we dat nu duidelijk maken.”

Van Bellinghen biedt naast brood ook chocolade, pralines en patisserie aan. “Geen enkele Croissyzaak maakt zelf pudding of vervaardigt zelf pralines. Dat doen wij wel. Ons Bonheids Bruiserke werd in 2014 zelfs verkozen tot streekproduct van Bonheiden.”

Meer mogelijkheden

De zaak zal zich nog meer op haar eigen producten concentreren. Vooral naar de chocolade en de pralines is veel vraag. De chocolaterie werd op de nieuwe locatie dan ook verdrievoudigd. “We maken ook gepersonaliseerde chocolade. Zo hebben we onlangs 6.000 bedrukte pralines aan Continental geleverd voor hun 46-jarige bestaan”, zegt Peter Van Bellinghen. Voor het brood wordt samengewerkt met Het Broodhuis in Beerzel.

Nieuw in de zaak is ook de koffiehoek met voorlopig 12, maar later 18 zitplaatsen. “Klanten kunnen hier langskomen voor een koffie en tegelijk een koffiekoek of enkele pralines verorberen.”