Cosma Foodhouse: traiteur, winkel en brasserie

cosmaZe noemen zichzelf een Foodhouse, en de verborgen parel van Mechelen. Het pas geopende Cosma in de Befferstraat heeft een voor Mechelen uniek concept: je komt binnen in de traiteurszaak-delicatessenwinkel en als je doorloopt naar achter, kom je in de brasserie. Een eetwinkel waar je ook echt kunt eten dus.

Bij Cosma kan je  ’s middags zelf een lunchbox samenstellen met dagverse producten. Of je kunt luchen in de brasserie en daarna de ingrediënten voor je avondmaal onder hetzelfde dak kopen. De kaart van de brasserie is origineel en zuiders getint.

In de traiteurafdeling vind je alles wat nodig is om lekker te tafelen, van gins en tonics over kaarsen, bestek en servies tot huisgemaakt lekkers als pickels, granola, ketchup en confituren. Wie op zoek is naar een origineel geschenk voor een foodie, kan hier kiezen voor de Mechelen giftbox of ander lekkers.

Wie het aangename aan het nuttige wil paren, kan een meeting met diner organiseren in het zaaltje op de eerste verdieping. Er is plaats voor maximum 24 personen. Recepties met staantafels zijn mogelijk met maximum 40 personen.

Initiatiefnemers van het Mechelse Cosma Foodhouse zijn Christian Michiels en Mikaela Verbeke, die het concept van hun pas geopende zaak oppikten in Londen.