siecomDe innovatieve onderneming Contraload (CLD), Europese aanbieder van poolingoplossingen voor plastic pallets en bulk containers, verhuist zijn hoofdzetel van Niel naar Aartselaar. De herlocatie werd begeleid door Christophe Wuyts van Hugo Ceusters. Contraload zal zijn intrek nemen in het pand dat werd gebruikt door Siecom.

Om de expansie van CLD te ondersteunen, zochten de ondernemers naar een nieuw representatief pand. Dat vonden ze uiteindelijk in de Industrieweg 1 in Aartselaar, waar ze vanaf oktober circa 1.750 m² kantoren in gebruik zullen nemen.

“Door deze verhuis kunnen wij onze medewerkers optimaal huisvesten en verder groeien om onze klanten te bedienen. De gunstige ligging, ruime parking en mooie uitstraling gaven de doorslag om voor het pand te kiezen”, klinkt het.

Contraload werd in 2004 opgericht door Sylvain Naets en Jesse Sels, de huidige managing directors. Het bedrijf maakt van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zijn handelsmerk, en bedient intussen 24 landen vanuit 5 vestigingen. CLD kent nog steeds elk jaar een sterke groei, met de financiële steun van solide financiële partners.

Pooling is de specialiteit van Contraload. “Het is een combinatie van het optimalizeren van supply chains en het faciliteren van JIT leveringen. Wij hebben de juiste mensen en systemen om ervoor te zorgen dat zowel pallets als IBC’s steeds efficiënt worden hergebruikt, gerepareerd of, in het geval van grote schade, als nieuwe grondstof worden ingezet. Door intelligent gebruik van ons IT-systeem (POOL-IT) zorgen wij ervoor dat we de ladingdragers optimaal benutten om zo het transport te minimaliseren door de gehele supply chain.
We reduceren tevens lege transportkilometers en de CO2 uitstoot, wat een gunstige impact heeft op het milieu.”