Continental produceert 25 miljoenste ABS-systeem

ContinentalIn de Continental Automotive Plant in de industriezone Mechelen-Noord werd op 24 september de productie van het 25 miljoenste MK70 ABS elektronisch remsysteem voor personenwagens  gevierd. Het gouden exemplaar werd door Business Unit Manager Felix Bietenbeck uit Frankfurt persoonlijk van de volautomatische productielijn genomen.

De levensreddende ABS-systemen worden sinds 2002 in de Mechelse vestiging geproduceerd. Ze worden geleverd aan een vijftigtal automobielbedrijven van alle merken over de hele wereld. De werknemers van Continental zijn blij hun steentje te kunnen bijdragen aan het veiliger maken van autorijden op de wegen wereldwijd.

“De productie van het 25 miljoenste MK70 ABS-systeem is een mijlpaal, maar ABS in personenwagens is niet langer de standaard”, zegt Stefaan Van Thielen, managing director van Continental Automotive Benelux bvba. “ESC- of ESP-systemen, die tijdens complexe verkeerssituaties de taak van de bestuurder overnemen, zijn nu de nieuwe standaard. Sinds augustus 2013 worden deze systemen ook in de Mechelse vestiging geproduceerd. Onze werknemers zijn terecht fier dat de productiemodule voor deze systemen, de meest complexe binnen de Continental-wereld, in hun vestiging in Mechelen staat. In totaal vergde het een investering van meer dan 90 miljoen euro die de nodige toekomstperspectieven kan geven aan een productiebedrijf in de automobielindustrie in een hogelonenland zoals België. De vestiging in Mechelen zal met zijn 540 medewerkers in 2015 een omzet van 300 miljoen euro realiseren.”

Continental Automotive in Mechelen maakt deel uit van het Continental AG concern, de grootste onafhankelijke automotive toeleverancier op wereldvlak. Met een omzet van 33,3 miljard euro in 2013 is Continental AG een wereldwijde leverancier van elektronische remsystemen (ABS, ESC, ESP), systemen en componenten voor powertrains en chassis, infotainment oplossingen, auto-elektronica en banden. Continental is eveneens een expert in wat men noemt networked automobile communication dat binnen vijf à tien jaar zal leiden tot het volledig geautomatiseerd rijden. Momenteel telt de groep 186.000 medewerkers in 200 vestigingen verspreid over 49 landen