Vlnr Peter Van Ingelghem, operations director bij Continental Foods Belgium, Koen van den Heuvel, burgemeester van Puurs en Pascal van Laere, Managing Director van Continental Foods Belgium.

Vlnr Peter Van Ingelghem, operations director bij Continental Foods België, Koen Van den Heuvel, burgemeester van Puurs en Pascal Van Laere, Managing Director van Continental Foods België.

Continental Foods België heeft vrijdag nieuwe productielijnen geopend in haar fabriek in Puurs. De producent van voedingsmerken investeert 4 miljoen euro in de uitbreiding. De opstart van de bijkomende productielijnen zorgt voor 10% meer arbeidsplaatsen in de fabriek, waar het portfolio van geproduceerde voedingsproducten wordt uitgebreid met 300 nieuwe recepten. De opening vond plaats in aanwezigheid van Koen Van den Heuvel, burgemeester van Puurs waar zich de hoofdzetel van de internationale Continental Foods groep bevindt.

Het merkenportfolio van Continental Foods België bestaat uit Devos Lemmens, Liebig DéliSoup’, Royco, Aïki, Imperial, Lacroix fonds, Liebig Bouillon, OXO, V8 en De Blauwe Hand. Continental Foods België maakt deel uit van de Europese Continental Foods groep die activiteiten heeft in België, Finland, Frankrijk, Duitsland en Zweden. De groep produceert voedingsproducten als soepen, fonds, bouillons, dessertbereidingen en warme en koude sauzen.

Met de investering van 4 miljoen euro in hogere productiecapaciteit bevestigt Continental Foods België haar ambities in de Belgische en in de Europese markt. Dankzij de nieuwe productielijnen stijgt het jaarlijkse productievolume in Puurs met 40% en de bijkomende productie – voornamelijk van droge producten – zal het exportvolume van de productie in Puurs doen stijgen van 40% naar 57%. Het verhogen van de productie zorgt ervoor dat 15 extra mensen kunnen worden aangeworven.

“Dankzij de bijkomende productielijnen kan Continental Foods België ongeveer 300 nieuwe voedingsrecepten produceren en aanzienlijk meer producten exporteren”, zegt Pascal Van Laere, Managing Director van Continental Foods België. “En hier stopt het niet voor ons, want we hebben nog meer investeringen gepland voor onze fabriek in Puurs.”

“Deze investering van Continental Foods België geeft blijk van geloof in de toekomst”, zegt Koen Van den Heuvel, burgemeester van Puurs. “De nieuwe bijkomende productielijnen verstevigen de positie van Continental Foods België binnen de internationale Continental Foods groep en verankeren het bedrijf voor de komende jaren nog steviger in onze gemeente en regio. Ik ben er als burgemeester fier op dat de producten van legendarische merken zoals Devos Lemmens en Imperial in Puurs worden gemaakt.”