Stefaan Van Thielen, Managing Director Chassis & Safety Division van Continental Automotive Benelux bvba.

Stefaan Van Thielen, Managing Director Chassis & Safety Division van Continental Automotive Benelux bvba.

25 mini-ondernemers van Ursulinen Mechelen mogen dinsdag 22 maart een halve dag lang de managers van Continental Automotive in Mechelen op de voet volgen. “Studenten kunnen wellicht nooit dichter met de neus op de bedrijfsrealiteit komen”, zegt Chris Rits, Vlajo Coördinator Secundair Onderwijs arrondissement Mechelen. Het idee voor deze snuffeldag komt van Stefaan Van Thielen, managing director van Continental  Automotive Benelux in Mechelen.

“Persoonlijk vind ik het belangrijk dat studenten een duidelijk beeld hebben van wat industrie kan betekenen. Het zijn niet altijd plaatsen van tewerkstelling met een rokende schoorsteen”, zegt Stefaan Van Tielen. “Er zijn ook nog Factories of the Future, een titel die wij vorig jaar, als één van de eerste vier bedrijven in België kregen. Door studenten in contact te brengen met het dagdagelijkse leven in ons bedrijf, kunnen we sommigen misschien zelfs overtuigen om in de STEM-richtingen verder te studeren.”

Chris Rits van Vlajo contacteerde Stefaan Van Thielen om voor de klas te komen staan en uitleg te komen geven. “Ik heb echter voorgesteld om de rollen eens om te draaien. Laat de leerlingen eens tot bij ons komen en laat ze gewoon eens meelopen met de managers van ons bedrijf. Volgens mij is dat een win-win: wij kunnen ons werk verder zetten, zij gaan met eigen ogen kunnen zien hoe het er werkelijk aan toe gaat in een bedrijf.”

De leerkrachten stemden in met zijn voorstel. “Dinsdag worden een 25-tal leerlingen verdeeld onder 9 leidinggevenden die hen ’s morgens gedurende een aantal uren op sleeptouw gaan nemen. Zo kunnen ze overal eens snuffelen“, besluit Stefaan Van Thielen.