Continental Automotive is Factory of the Future

contiContinental Automotive uit Mechelen is sinds dinsdag officieel een Factory of the Future. “Continental Automotive is blij om als Mechels bedrijf één van de vier te zijn die in Brussel de Award Factory of the Future in ontvangst mocht nemen uit handen van Philippe Muyters, minister van Werk, Economie en Innovatie”, aldus Stefaan Van Thielen, managing director van Continental Automotive Benelux bvba.

Een Factory of the Future blinkt uit in de manier waarop ze met energie en materialen omgaat. Creatieve en betrokken werknemers werken er met een state-of-the-art productieapparaat in slimme en duurzame productieprocessen. Het resultaat: een wendbaar en futureproof bedrijf, dat producten met een hogere toegevoegde waarde aflevert. Factory of the Future maakt deel uit van het actieplan Made Different van de Vlaamse regering, technologiefederatie Agoria en het collectief onderzoekscentrum Sirris. Met dit plan willen de initiatiefnemers de Vlaamse maakindustrie versterken en in de wereldtop laten meespelen. Het actieplan Made Different wil de maakindustrie in Vlaanderen een toekomst geven in het industriële landschap van de 21ste eeuw door te sensibiliseren, informeren en begeleiden.

Continental Automotive behoort samen met de Limburgse bedrijven Provan en Dentsply Implants en specialist in satellietcommunicatie Newtec tot de eerste lichting Factory’s of the Future.

In de productiehallen van Continental in Mechelen zijn werknemers dagelijks in de weer met de productie van ABS-systeemcomponenten en volledig afgewerkte remsystemen voor personenwagens. “De voorbije vier jaar timmerde Continental Mechelen hard aan de weg naar de titel van Factory of the Future”, stelt Made Different. “Het investeerde hiervoor fors in de doorgedreven automatisering van zijn productieapparaat. Ook de ecologische voetafdruk werd aangepakt en Smart Production Systems deden hun intrede. Met een actief ontwikkelbeleid voor werknemers zette het bedrijf dan weer in op de retentie van zijn menselijk kapitaal.”

Enkele van de opvallendste acties en resultaten: in vier jaar investeerde Continental Mechelen circa 97 miljoen euro in de modernisering van zijn productieapparaat, het absenteïsme daalde tot onder de 3% en Continental Mechelen groeide uit tot het Factory of the Future Competence Center voor de hele groep.