dakdekkerVier jonge werkzoekenden die bij de vzw conform op de terreinen van Eternit in Kapelle-op-den-Bos de opleiding Dakdekken voor werkzoekenden volgden, zullen – als ze door de preselectie komen – op 4 en 5 november tijdens de Belgian Roof Days deelnemen aan het Belgisch kampioenschap dakdekken. Dit kampioenschap wordt o.a. door Eternit en de Confederatie Bouw Dak georganiseerd. Conform houdt nog een paar extra oefensessies om de kandidaten klaar te stomen voor de preselectie die plaatsvindt op 4 oktober.

De vzw conform is een samenwerkingsverband tussen Eternit, de VDAB en het RTC (Regionaal Technologisch Centrum) Vlaams-Brabant. Tijdens de opleidingen wordt aangeleerd om dak- en gevelmaterialen te verwerken volgens de richtlijnen van het WTCB. Het opleidingscentrum voor vakmensen in de bouw wil een brug vormen tussen onderwijs en bouwsector. Scholen die bouwopleidingen geven, kunnen trouwens ook gebruik maken van de infrastructuur van de vzw conform.

Dakdekker is nog steeds een knelpuntberoep. Omdat er dringend nood is aan dergelijke gespecialiseerde vaklui, blijft het centrum opleidingen organiseren. Op 21 oktober start de nieuwe opleiding ‘Dakdekker voor werkzoekenden’. Deze omvat verschillende modules over dak- en gevelbekleding en wordt afgesloten met een stage bij een dakdekker.