MECHELEN – De nieuwe schoolgebouwen van COLOMAplus aan de Tervuursesteenweg in Mechelen worden op dinsdag 9 januari officieel ingewijd. De werkzaamheden hebben meer dan twee jaar geduurd.

Sinds juni 2015 werd er bij COLOMAplus in Mechelen in twee fasen afgebroken, verbouwd en nieuw gebouwd.  Het totale project van de vernieuwde en nieuwe schoolgebouwen beslaat een oppervlakte van ongeveer 4.000 m². In een eerste fase werden twee gebouwen afgebroken en kwam een ruime nieuwbouw voor de afdelingen haarzorg en schoonheidsverzorging in de plaats. De vroegere kloosterwoning werd eveneens gerenoveerd. Daarin huizen nu de administratieve diensten van de school. De feestzaal werd gerenoveerd tot refter en studiezaal.

In december 2016 werden na de eerste fase van de werken de nieuwe gebouwen voor haarzorg en schoonheidszorg in gebruik genomen.

Investering

Tijdens fase 2 werd een ander gebouw afgebroken. Op deze plaats kwamen administratieve ruimtes met o.a. een nieuw onthaal, een werkatelier en een grote turnzaal op de eerste verdieping. Het geheel werd getekend door architectuurbureau STRAMIEN uit Antwerpen en de werken werden uitgevoerd door Antwerpse Bouwwerken.

De twee fases vergden een investering van een klein 8 miljoen euro, waarvan een groot deel (75%) werd gesubsidieerd door de overheid. Dat gebeurde via Scholen Van Morgen, een publiek-private samenwerking (PPS) tussen AG Real Estate, BNP Paribas Fortis en de Vlaamse overheid.

De nieuwe gebouwen worden op 9 januari officieel ingewijd in aanwezigheid van o.a. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits, Lieven Boeve, directeur-generaal van het katholiek onderwijs en Mechels burgemeester Bart Somers.