De Mechelse drukkerij Coloma is de honderdste onderneming die zich Erkend Stagebedrijf mag noemen. Ze kreeg het kwaliteitslabel dat uitgereikt wordt door GRAFOC, sectorfonds voor de printmedia. Steven Verlinden, planning manager van Coloma, ontving uit handen van David Benoit van GRAFOC zijn gepersonaliseerde award.

Het sectorale label van Erkend Stagebedrijf werd in 2014 in het leven geroepen om bedrijven te certificeren die zich inzetten om kwalitatieve stageplaatsen aan te bieden aan leerlingen, leerkrachten, studenten, werkzoekenden in opleiding,… Aan de hand van 11 criteria wordt bepaald of een bedrijf voldoet aan de vereiste normen.

Over heel Vlaanderen en Brussel dragen ondertussen ruim 100 bedrijven de titel van Erkend Stagebedrijf en nieuwe stagebedrijven blijven welkom. De erkende bedrijven worden opgenomen in de database op www.printmediastages.be, die enkel toegankelijk is voor leerkrachten, docenten en instructeurs die op zoek zijn naar een stageplaats in hun regio.

“Het label is niet alleen een waardering voor de medewerkers die stagiairs begeleiden. Het is bovendien een meerwaarde in de externe bedrijfscommunicatie en –profilering”, zegt David Benoit van GRAFOC. “Het certificaat is twee jaar geldig. Dan voeren we een interne evaluatie uit alvorens de certificaten te verlengen. We streven naar nog meer erkende bedrijven in de toekomst omdat stages steeds belangrijker worden.”