Coca Cola geeft CHEP award

CHEPPalletsCHEP, leverancier van pallet- en containerpooling diensten, kreeg van Coca Cola Enterprises (CCE) de 2015 Corporate Responsability and Sustainability Supplier Award. De onderscheiding werd toegekend voor de voortdurende inspanningen van CHEP om vernieuwende en duurzame supply chains te ontwikkelen.

Coca Cola loofde de inspanningen van CHEP op het gebied van duurzaamheid. Er was ook lof voor de nieuwe Gold Level status van CHEP. Dat is het hoogst mogelijke niveau in de analyses van EcoVadis, het toonaangevende Europese bureau voor de evaluatie van leveranciers en dienstverleners. Elk jaar beoordeelt EcoVadis circa 20.000 leveranciers uit meer dan 100 landen en verspreid over 150 sectoren aan de hand van 21 criteria met betrekking tot het milieu, arbeidsomstandigheden, ethisch handelen, eerlijke zakelijke praktijken en de supply chain.

David Cowell, vicepresident Inkoop bij CCE: “CHEP is een pionier op het vlak van duurzaamheid en blijft de grenzen van vernieuwing in moderne supply chains verleggen. CCE en CHEP hebben gezamenlijk een efficiëntieverbetering ontwikkeld in de vorm van een innovatieve nieuwe CHEP-dolly, de rollende versie van de CHEP-kwartpallet.”

CCE neemt tevens deel aan het Collaborative Transportation Program van CHEP, waarbij klanten en partners van CHEP samenwerken om ervoor te zorgen dat geladen vrachtwagens na een levering nooit leeg terugrijden. In plaats daarvan halen ze bij andere CHEP-partners lege pallets op, of laden ze bij het dichtstbijzijnde CHEP-depot kwalitatieve pallets op die naar een andere klant van CHEP moeten.

Dankzij dit kringloopproces wordt er aanzienlijk minder met lege vrachtwagens gereden en gaan de transportkosten omlaag. Vrachtwagens van CHEP hebben het afgelopen jaar dankzij dit programma op het Europese wegennet drie miljoen kilometer minder afgelegd. Dit heeft de CO2-uitstoot met 2946 ton teruggedrongen. Dat is dezelfde hoeveelheid CO2 die 397 huizen in één jaar uitstoten door hun elektriciteitsverbruik. Het is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook een grote kostenbesparing voor de klanten van CHEP.

Michael Pooley, voorzitter van de Europese palletbedrijven van CHEP: “Het is een hele eer om de Corporate Responsibility and Sustainability Award van Coca-Cola Enterprises te winnen. Dit is een geweldige prestatie die we te danken hebben aan de introductie van verschillende duurzame samenwerkingen en programma’s die we verder in heel Europa zullen implementeren. Deze onderscheiding bewijst wat gerealiseerd kan worden door samen te werken. Als je klanten je zo’n erkenning geven, dan weet je dat je op de goede weg zit.”