barbaradegrootBarbara De Groot, VUB-docente en zelfstandig gecertificeerd coach, heeft een originele actie opgezet om Kom Op Tegen Kanker te steunen. Van 15 tot 20 juni houdt ze in het Bornemse Syneton een coachmarathon tegen kanker.

“Ik coach en begeleid mensen die voornamelijk vragen hebben over hun werksituatie”, zegt Barbara De Groot van Move Forward Coaching. “Het kan zijn dat ze nood hebben aan nieuwe uitdagingen, meer willen halen uit het werk, beter willen presteren en functioneren in team, leren omgaan met veranderingen op het werk enz. Maar ik doe ook aan burn-outpreventie met coaching rond perfectionisme, faalangst en stress. Ik ben opgeleid door en werk samen met dr. Luc Swinnen, de bekende burn-outspecialist en het internationaal erkende The Coaching Square.”

Barbara geeft mensen aan de hand van een gerichte vraagstelling en coachtechnieken meer inzicht in hun eigen situatie en helpt hen om hun perceptie te verruimen zodat ze stappen vooruit zetten in hun professionele leven en zo gelukkiger zijn. “Uiteraard varen ook de werkgevers hier wel bij, want gelukkige werknemers zijn productieve werknemers.”

Barbara benadrukt dat coaching geen therapie is. “Ik begeleid dus geen mensen met psychologische problemen. Zij worden doorverwezen naar psychologen en/of artsen.”

Van 15 tot en met 20 juni houdt Barbara De Groot een Coachmarathon tegen Kanker. “Tijdens die week coach ik mensen in sessies van 1,5 uur in een kantoor van Syneton op de Puursesteenweg 390 in Bornem. Ik heb Syneton gekozen omdat Rudi Cleymans, de zaakvoerder, onmiddellijk bereid was om voor mijn actie gedurende een week gratis een kantoor in zijn gebouw ter beschikking te stellen. Een sessie kost 40 euro. Wie meer wil geven, mag dat natuurlijk altijd. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar. De opbrengst gaat helemaal naar Kom op tegen Kanker.”