Michel-AkkermansHet Amerikaans bedrijf FIS, wereldmarktleider in betalingstechnologie, heeft het Mechels betalingsbedrijf Clear2Pay overgekocht. Met de overname is een bedrag van 375 miljoen euro gemoeid. De transactie zal in het vierde kwartaal van 2014 worden afgerond.

Clear2Pay werd in 2001 opgericht door CEO Michel Akkermans (foto) en CFO Jürgen Ingels. Heel snel werd het bedrijf een zeer belangrijke speler op het gebied van elektronische betalingstechnologie. Dertien jaar later heeft Clear2Pay 1.200 werknemers in 15 landen en de Open Payment Framework (OPF) technologie is geïmplementeerd bij meer dan honderd financiële instellingen. Clear2Pay heeft 40 van de 50 grootste financiële instellingen als klant.

De oprichters van het bedrijf zijn tevreden met de transactie met FIS. Michel Akkermans: “De sector van het betalingsverkeer verandert snel om tegemoet te komen aan de eisen van een nieuwe generatie. We geloven dat de combinatie van deze twee bedrijven nog beter geschikt zal zijn om aan die eisen tegemoet te komen.” CFO en mede-oprichter Jürgen Ingels is het daarmee eens. “Na het lanceren van Clear2Pay en het mee begeleiden van de indrukwekkende groei de afgelopen dertien jaar ben ik blij met deze positieve ontwikkeling voor onze werknemers, onze klanten en het bedrijfsleven.”