mechelenMorgenOp de beurs Wonen 2015 in de Mechelse Nekkerhal is de publiekswerking van Mechelen Morgen opgestart. Dat is het citymarketinginitiatief van de stad in samenwerking met privépartners om Mechelen te promoten als de ideale woon- en werkplek in de Vlaamse Ruit.

Mechelen zit in de lift als woonstad en ook verscheidene toonaangevende bedrijven hebben de afgelopen jaren Mechelen (opnieuw) ontdekt. De komende jaren zullen nog heel wat projecten Mechelen aantrekkelijker maken voor bewoners en bedrijven. Het juiste beleid en tal van initiatieven door derden, zoals bedrijven die naar de stad komen of ontwikkelaars die in Mechelen projecten ontwikkelen, hebben het imago en de identiteit van de stad een boost gegeven.

“Met Mechelen Morgen gaan we onze citymarketing naar een nieuw niveau tillen”, zegt burgemeester Bart Somers. “Mechelen Morgen is een verzelfstandigd agentschap dat samenwerkt met een tiental private partners en Mechelen nog meer in de markt wil zetten als ‘de te ontdekken stad’. Zo veel mogelijk mensen moeten Mechelen herontdekken.”

Mechelen Morgen wil kandidaat-inwoners en -werkgevers en de huidige inwoners en werkgevers van Mechelen op een inspirerende manier laten kennismaken met de vele troeven van het Mechelen van hun toekomst. Met dit initiatief willen de partners ook aspirant-investeerders aantrekken en ontwikkelaars van privéprojecten aansporen om mee te bouwen aan Mechelen onder de slogan Mechelen, de samenbeleving van morgen.

Mechelen Morgen zal vooral digitaal promotie voeren, met een gloednieuwe website en een digitale nieuwsbrief. De nieuwsbrieven zullen een soort digitaal magazine over Mechelen vormen, dat vertelt over nieuwe projecten in de stad en hoe Mechelen een kwaliteitsvolle stad van de 21ste eeuw wil worden.

De organisatie krijgt een infopunt in het centrum. Mechelen Morgen heeft de commerciële ruimte gehuurd in het kopgebouw van het Clarenhof aan de Botermarkt. Voor dit infopunt zal Mechelen Morgen samenwerken met een groep van private ondernemers die hier een horecazaak willen opstarten. Vanuit dit infopunt zullen regelmatig stadsbezoeken worden georganiseerd, met aandacht voor nieuwe residentiële of kantoorprojecten in de stad.

Verschillende private partners hebben al toegezegd om mee te werken aan Mechelen Morgen: Quares, Intervest, Willemen en Mechelen in Beweging. Telenet, KBC bank, 4Psquare en Bike planet zegden al toe als sponsor. In de komende weken zal Mechelen Morgen een publieke oproep lanceren naar nieuwe kandidaat-partners en sponsors die zich willen aansluiten bij dit initiatief.

Mechelen Morgen stelt zichzelf ook voor op de woonbeurs die nog tot 1 februari loopt in de Nekkerhal.