CityBeerGolfGolfen met een streekbiertje erbij? Moet kunnen, zeggen de Lierse schepen van Toerisme Rik Verwaest en Vincent Hellemans, oprichter van City Golf. Zij lanceerden maandag in de Lierse stadsherberg D’ Eycken Boom City Beer Golf.
Tijdens een ontspannend partijtje golf in de binnenstad van Lier krijgen de golfspelers de gelegenheid om drie streekbieren te proeven op drie verschillende locaties.

Vincent Hellemans begon in 2008 met City Golf in zijn thuisbasis Lier. Als fervent golfspeler wilde hij zijn passie delen door een ludieke stadsvariant te organiseren voor groepen van 4 tot 300 personen. In tegenstelling tot het klassieke golf spelen de deelnemers van City Golf niet naar een hole, maar naar een target, zoals een standbeeld, een fontein, een zitbank. Het golfparcours wordt zo uitgestippeld dat de spelers die voor het eerst naar Lier komen, een mooi overzicht krijgen van de toeristische bezienswaardigheden.

Het concept sloeg aan, vooral als teambuilding en vrijgezellenactiviteit. De jongste jaren exporteerde Hellemans het concept ook naar 22 andere Vlaamse steden, maar Lier is en blijft de hoofdstad van de City Golf. Daarom kan City Beer Golf enkel in Lier. Het golfen en de stadsverkenning worden gecombineerd met bierdegustatie. Golfervaring is niet nodig: een korte golfinitiatie voor de start van de wandeling volstaat, en er is begeleiding door een golfcoach. Het parcours bestaat uit 4 ‘holes’ en er zijn drie drankstops met telkens degustatie van een streekbier: Sint-Gummarus Tripel in d’Eycken Boom, Grote Markt 36; Caves in Café Sint-Gummarus, Felix Timmermansplein 2 en De Liter van Pallieter in Bar Muza, Gasthuisvest 52. Een parcours City Beer Golf duurt ongeveer 2,5 uur en is mogelijk voor een gezelschap vanaf 4 personen. Kostprijs: 25 euro per persoon.