Mechelen – Wie op zoek is naar een originele teambuilding in Mechelen, kan de City Beer Tour eens uitproberen. Dat is een stadswandeling voor groepen in Mechelen, die volledig draait rond bierbeleving. De wandelaars worden begeleid door zytholoog Pol Van Gehuchten.

De City Beer Tour, leuk voor een bedrijfsuitje of een uitstap met buitenlandse gasten, want het kan ook in het Engels, is geen kroegentocht. Het is een wandeling langs het brouwverleden van Mechelen aan de hand van allerlei leuke bierweetjes. De deelnemers kunnen tijdens de wandeling genieten van vier streekbieren in plaatselijke cafés. Voor wie geen bier drinkt, zijn er niet-alcoholische alternatieven.

City Beer Tours, van dezelfde organisator als de City Golf, zijn interactieve stadstours door Mechelen, de thuisstad van bieren die tot de absolute wereldtop behoren, maar ook minder bekende bieren die het proeven waard zijn. De tours worden begeleid door Pol Van Gehuchten, biersommelier en Belgisch kampioen tappen 2017. Hij weet als geen ander hoe een perfecte pint getapt moet worden. En hij weet bijvoorbeeld ook dat uw smaakpapillen om 11 uur in de voormiddag op hun best zijn en welk bier het beste bij tomatensoep past.

Pairings

Er wordt indien gewenst ook aandacht besteed aan pairings met Mechelse chocolade, Mechelse kazen of ander lokaal lekkers, Als u zelf een suggestie heeft voor een pairing met Mechels bier (misschien een eigen product?) dan kunnen de mogelijkheden worden onderzocht.

Het programma kan – met het oog op teambuilding – worden aangevuld met bierspelletjes waarvoor de groep moet samenwerken om de juiste smaken te onderscheiden.

Meer mogelijkheden voor originele teambuildings, vergaderlocaties en horeca-mogelijkheden in de stad zijn te vinden via Meet in Mechelen.