Cipal krijgt award voor Mechels project

Vlnr Dirk Caals (Microsoft), Filip Francken, Patrick Campenaerts, Michael Beal (Microsoft), Jo Wouters.

Vlnr Dirk Caals (Microsoft), Filip Francken, Patrick Campenaerts, Michael Beal (Microsoft), Jo Wouters.

Het ICT-bedrijf Cipal uit Geel ontving de Microsoft Public Sector Award voor Belux. Cipal zorgde eind vorig en begin dit jaar voor de uitrol van Office 365 bij de stad Mechelen, die als eerste centrumstad overstapte op de recentste versie van Microsoft Office.

Minder dan een jaar geleden sloten Microsoft en Cipal een strategisch partnership voor de Vlaamse publieke sector en realiseerden in een mum van tijd enkele mooie en innovatieve projecten bij de Vlaamse besturen. Eén van de eerste grote projecten was de uitrol van Office 365 bij de stad Mechelen. Met Office 365 koos Mechelen als eerste stad radicaal voor werken in de Cloud waardoor onder andere werken en samenwerken aan dezelfde documenten en projecten veel eenvoudiger is.

De Belgische Public Sector Award van Microsoft kreeg Cipal omdat het Belux-Microsoft-management danig onder de indruk was van het resultaat dat op korte termijn geboekt werd. Alles begon immers slechts in december 2014.

Dirk Caals, partner manager Microsoft: “Microsoft ziet Cipal vandaag als een speerpunt van innovatie en transformatie van de ICT-sector bij de publieke overheden.”

Cipal werkt voor gemeente- en provinciebesturen en de Vlaamse overheid. De Microsoft-award die het bedrijf ontving tijdens de prijsuitreiking in Orlando toont de professionaliteit van deze organisatie aan.