Christophe Degrez is Young Top Manager

degrezChristophe Degrez, CEO van het Mechelse Eneco, is donderdagavond verkozen tot Young Top Manager of the Year. Hij haalde het voor Herwig Smeets van Espera Belgium, Jan Van Autreve van Delta Lloyd Live en David van Waesberghe van 3D-ICT.

De award, die wordt toegekend aan managers jonger dan 45 jaar, is een bekroning van het werk dat Degrez de jongste jaren samen met zijn team in Mechelen heeft gerealiseerd. Samen hebben zij een bedrijf opgestart dat na een paar jaar al 5% marktaandeel heeft.

De organisatoren van de verkiezing willen vooral het vermogen tot innovatie in het daglicht plaatsen. Ze willen hulde brengen aan jonge managers die de moed hebben getoond om het risico van een grotere verantwoordelijkheid in een bestaand bedrijf op te nemen (als CEO) of een nieuwe onderneming op te richten (als founder).

Het is niet de bedoeling om jonge managers te bekronen die de traditionele methodes van het management toepassen. De initiatiefnemers willen innovatieve praktijken op alle gebieden van het bedrijfsbeheer in de schijnwerpers plaatsen.

Onder het beleid van Degrez is Eneco België, producent van hernieuwbare energie en leverancier van gas en elektriciteit, uitgegroeid tot een belangrijke operator met 300.000 particuliere gebruikers en 5.500 zakelijke klanten. Eneco België beschikt bovendien over een windmolenpark van 75 windmolens en is uitgegroeid tot de tweede grootste producent van zonne-energie.

Christophe Degrez hecht veel waarde aan duurzaamheid, decentralisatie en samenwerking. “Alle windmolenparken die Eneco bouwt, zijn aparte entiteiten in de vorm van een coöperatieve of een deelname aan disruptieve, innovatieve bedrijven die de transformatie in de sector van de nutsvoorzieningen moeten mogelijk maken. Eneco hanteert de missie om iedereen toegang te kunnen bieden tot duurzame energie. Authenticiteit, coöperatie en duurzaamheid zijn daarbij centrale waarden. Dat is ook de grond van de participatieve modellen die Eneco op grote schaal uitrolt met partners uit een brede waaier sectoren.”