Woensdag ontvangt Willebroek een delegatie van de stadsprefectuur Guilin in het zuiden van China.

Centraal bij dit bezoek staan een kennismaking met Willebroek, de bedrijfseconomische opportuniteiten en de samenwerkingsmogelijkheden op het vlak van duurzame energie. De kanselier voor wetenschap en technologie van de Chinese ambassade Shen Long heeft zijn deelname aan dit bezoek bevestigd.

Tijdens het bezoek worden de investeringsopportuniteiten in Willebroek voorgesteld. De dienst voor economische internationale samenwerking, Voka – Kamer van Koophandel Mechelen, Waterwegen en Zeekanaal, de Trimodale containerterminal TCT en ODTH opslag en distributie verlenen hun medewerking aan het bezoek.

De delegatie brengt vervolgens een bezoek aan het bedrijf Keppel Seghers dat gevestigd is aan het Hoofd in Willebroek. Dit bedrijf bouwt momenteel een afvalenergiefabriek in Shenzhen verder uit en zal onder meer dit project toelichten.

“Het bezoek van deze delegatie is het resultaat van een samenwerking die het gemeentebestuur met Voka, de Vlaamse overheid en de logistieke partners op ons grondgebied heeft opgezet om het ruime investeringspotentieel van deze regio onder de aandacht te brengen bij buitenlandse investeerders”, aldus het gemeentebestuur van Willebroek.

Jan van de Poel, woordvoerder van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen, bevestigt dit. “De Chinese delegatie heeft zelf contact gezocht met Willebroek. We vermoeden dat dit een gevolg kan zijn van onze Bar International China van een tijdje geleden. Willebroek is onze partner voor Bar International. Onze waarnemend directeur Roel Dockx zal woensdag aan de delegatie de betekenis van Voka voor de regio uitleggen, en daarna bezoekt het gezelschap het bedrijf Keppel Seghers. De delegatie wilde een focus op innovatie, en Keppel Seghers is een zeer innovatief bedrijf dat in China al een goede reputatie heeft opgebouwd, onder meer door zijn project voor de Shenzen Energy Environment Engineering Co.”