CHEPPalletsCHEP, gespecialiseerd in pallet- en containerpoolingservices, heeft een contract voor onbepaalde duur afgesloten met Mattheeussens-Wido, een producent van tafelzuren die gevestigd is in het Nederlandse Ossendrecht. De overeenkomst houdt in dat CHEP verantwoordelijk is voor de levering van pallets aan Mattheeussens-Wido binnen Nederland.

Met het nieuwe contract wil het bedrijf jaarlijks 14.000 euro besparen. CHEP en Mattheeussens-Wido werken al samen sedert 1990. De producent die tafelzuren maakt voor de retailmarkt ontvangt bijna 50% van zijn pallets uit Duitsland. Op die manier kan Mattheeussens-Wido onder andere opslagkosten vermijden. Volgens het vernieuwde contract haalt de producent de overige pallets af bij een retailer naar keuze in plaats van bij het servicecenter van CHEP. Dat resulteert in een efficiëntere route waarbij Mattheeussens-Wido overbodige kilometers en CO2-uitstoot vermijdt.

CHEP werd opgericht in 1954 en is wereldwijd marktleider met meer dan 300 miljoen pallets, kratten en containers. Het bedrijf helpt zijn klanten hun producten op de meest kostenefficiënte manier te verplaatsen, te beschermen en op te slaan. Het heeft vestigingen in 49 landen.

Het hoofdkantoor van CHEP Benelux is gevestigd in Mechelen. CHEP Benelux omvat negen vestigingen en stelt ongeveer 250 mensen te werk.