palletCHEP heeft een nieuw pallet van kunststof in gebruik genomen. Die pallet (400 x 600 mm) vervangt de vorige uitvoering en biedt de klanten volgens CHEP een hogere efficiëntie, lagere kosten en meer gebruiksgemak.

De nieuwe pallet is voorzien van het Chep Blue Click-systeem, waarmee displays eenvoudiger en dubbel zo snel opgebouwd kunnen worden. De display pallet kan tot 250 kg dragen bij een gelijkmatig verdeelde last en kan tot 36 hoog worden gestapeld in een vrachtwagen. De pallet is lichter en uitgerust met een handvat en bevestigingsgrepen voor het aanbrengen van wikkelfolie. De inrijvensters voor pallettrucks zijn verbreed, wat leidt tot een hogere stabiliteit.

De display pallet is eenvoudig in gebruik en handig voor geautomatiseerde hogesnelheidssystemen dankzij zijn consistente afmetingen en gewicht. Door de compacte vorm kunnen klanten tot 50% aan ruimte besparen tijdens de opslag en het transport van producten.

De nieuwe CHEP-pallet is vervaardigd uit besmettingsvrije materialen, is eenvoudig te reinigen, absorbeert geen vocht en is vrij van splinters of spijkers. Daardoor is hij geschikt voor verpakte voedingswaren. Deze pallet is compatibel met alle standaard handling systemen (4-wegs pallets).

Ze kan eveneens worden gebruikt voor winkeldisplay.