CHEP lanceert online tool voor supply chain analyse

CHEPPalletsPalletpoolingspecialist CHEP lanceert een online analysetool (De Kracht van Pooling) waarmee bedrijven kosteloos hun supply chain door het bedrijf kunnen laten analyseren om zo een beter zicht krijgen op het concrete verbeterpotentieel. Op basis van enkele vragen en een gesprek stellen de specialisten van CHEP hun supply chain analyse voor. De online analysetool maakt deel uit van CHEP’s nieuwe website voor de Benelux.

CHEP is een belangrijke provider van pallet-, container- en krattenpooling diensten voor veel van de grootste bevoorradingsketens ter wereld.

Een voorbeeld van efficiënte en duurzame samenwerking van partners is die van Coca-Cola, Colruyt, Vervoer Van Dievel (huistransporteur van Colruyt) en CHEP. De transportoptimaliseringen die de vier partners samen realiseren, zijn goed voor een jaarlijkse CO2-reductie van 30%. Door een beroep te doen op de palletpoolingdiensten van CHEP worden lege ritten vermeden en neemt de efficiëntie doorheen de keten fors toe. Om hun samenwerking en de voordelen ervan extra in de verf te zetten, hebben de vier partners samen een videotestimonial gelanceerd die het proces op een bevattelijke manier weergeeft.

Elk jaar moet Coca-Cola Enterprises 1,2 miljoen pallets verdelen naar om en bij de 11.000 leverpunten. Door samen efficiëntere transportritten op te zetten, daalt de complexiteit in de keten en neemt het duurzame karakter toe. Zo worden er jaarlijks 16.334 minder lege kilometers gereden.

De samenwerking tussen de vier bedrijven leidt niet alleen tot meer efficiëntie doorheen de volledige keten; ook de individuele partijen plukken er de vruchten van. Coca-Cola Enterprises hoeft zich geen zorgen te maken over het palletbeheer en kan zich op zijn corebusiness toeleggen, terwijl Van Dievel geniet van de eenvoudige administratieve afhandeling die palletpooling met zich meebrengt en minder lege ritten rijdt. Colruyt op zijn beurt is verzekerd van kwalitatieve pallets in zijn geautomatiseerd magazijn en kan net zoals zijn partners van kostenvoordelen genieten.