CHEP Europe, met vestiging in Mechelen, kreeg een pluim voor zijn duurzaamheid. De onderneming voor supply chain oplossingen werd getest op duurzaamheid door het onafhankelijk ratingagentschap EcoVadis en scoorde uitstekend. Daarom wordt CHEP Europe voor het tweede jaar op rij bekroond met de EcoVadis Gouden Badge.

EcoVadis beoordeelde 20.000 leveranciers uit 99 landen in 150 sectoren. Het agentschap reikt onderscheidingen uit voor milieuvriendelijke ontwikkeling en behaalde doelstellingen op het gebied van milieu, arbeidspraktijken, eerlijke handel en supply chain. CHEP Europe scoorde bijzonder hoog in de categorieën arbeidspraktijken en praktijken met betrekking tot eerlijke handel.

Iñigo Canalejo, Director of Sustainability bij CHEP, bevoegd voor duurzaamheid in Europa, Afrika, India en het Midden-Oosten: “We zijn bijzonder verheugd met deze onderscheiding voor onze inspanningen op het vlak van sociaal verantwoord ondernemen. Het is een beloning voor ons duurzaam bedrijfsmodel, onze samenwerkingen met belangrijke spelers in de volledige supply chain en vooral de passie en het engagement van onze medewerkers om supply chains overal ter wereld duurzamer te maken.”

CHEP maakt deel uit van Brambles Limited, een logistiek bedrijf gericht op supply chains en genoteerd op de Dow Jones Global Sustainability Index. Brambles heeft het United Nations Global Compact ondertekend, en de duurzaamheidsdoelstellingen voor 2020 die het bedrijf heeft vooropgesteld, vertonen veel overeenkomsten met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (SDG’s).